L’ajuda del 1’5% Cultural permetrà completar totalment la restauració de la Muralla Nord

Ontinyent ha acceptat en el ple extraordinari d’aquest dimarts la concessió d’una subvenció de 982.000 euros per al projecte de Restauració de la Muralla Nord i millora d’accessibilitat al barri de La Vila d’Ontinyent. Esta concessió que va ser atorgada pel Ministeri de Foment del Govern d’Espanya el passat març és la major ajuda atorgada a la Comunitat Valenciana dins la línia del 1’5% cultural del departament de Foment.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava després del ple que “seguim apostant per rehabilitar, revitalitzar i dinamitzar l’històric primer nucli urbà de la ciutat, en aquest cas comptant amb l’ajuda del Govern d’Espanya. Un milió d’euros que se suma als més de 30 milions per al nou hospital; els més de 20 milions per al Pla Edificant; els 6 milions en ajudes de la Diputació de València; els 3 milions recuperats per a La Vila; els 2’5 milions del programa europeu EDUSI; altre milió d’euros del programa ARRU; o prop d’un milió més per a l’accés per Torrefiel. Esta legislatura han arribat o s’ha confirmat l’arribada de molts diners a la ciutat procedents de totes les institucions, i ara el que hem de fer, a més de seguir treballant per obtenir més ajudes, es gestionar els projectes que hem encetat i estan pendents de què s’executen de la millor manera possible”, destacava.

L’Ajuntament d’Ontinyent, fins ara, comptava amb 500.000 euros dels fons FEDER per a executar el projecte. Ara, amb l’ajuda del 1’5% cultural el projecte redactat previst per un import total de 1’4 milions d’euros s’executarà en la seua totalitat. Cal recordar que tant les ajudes del fons FEDER com a aquestes del Ministeri de Foment estan vinculades a bens declarats com a Bens d’Interès Cultural (BICS). A Ontinyent es compta amb aquesta declaració amb el Palau de La Vila (ja reformat), l’Església de Santa Maria (immoble de propietat privada), el conjunt arquitectònic del barri de La Vila i la muralla.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Aprovat per unanimitat demanar el reforçament de l’atenció primària a la ciutat

L’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups polítics (La Vall Ens …