Jorge Rodríguez abandona el PSPV

0
Foto de Jordi Casanova per a TVDigitalOntinyent

Després d’una reunió amb el Secretari d’Organització del PSPV- PSOE, José Muñoz, on s’ha analitzat l’alçament del secret del sumari del Cas Alqueria, l’expresident de la Diputació de Valencià Jorge Rodríguez ha anunciat que abandona el partit en el qual militava des de feia vora 20 anys. Tot i que Rodríguez es reafirma en la seua innocència, creu que amb la seua decisió lleva pressió al partit enmig d’unes eleccions claus per al futur del país.

L’expresident de la Diputació no encapçalarà el pròxim mes de maig la llista del PSPV-PSOE d’Ontinyent, ciutat de la qual és alcalde amb el 63% dels vots i 14 dels 21 regidors de l’ajuntament. Respecte al seu futur polític, Jorge Rodríguez ha manifestat que sempre farà allò que més beneficie al poble d’Ontinyent que és a l’únic al qual es deu.

Aquesta informació s’ha fet pública després que el jutge haja autoritzat l’alçament del secret de sumari el passat dilluns.

A més, Rodríguez ha anunciat que sol·licitarà declarar davant el jutge tan prompte com siga possible. L’alcalde té intenció de comparéixer de manera voluntària per aclarir “punt per punt, un assumpte que com queda manifest després de l’alçament de sumari, no té cap recorregut penal”. També, ha anunciat, que demanarà el sobreseïment de la causa en considerar que “en el pitjor dels casos es tracta d’un assumpte merament administratiu” i aclareix que “tots els alts càrrecs tenien unes funcions determinades i van exercir les seues tasques, pel que és una absoluta falsedat que aquests càrrecs no treballaren”.

Per al primer edil, no se sosté l’acusació de prevaricació i, molt menys, la de malversació de fons. Quant al presumpte govern paral•lel per a dirigir Divalterra, afirma que “en realitat el consell d’administració, on estan representats tots els partits, va ser sempre el màxim òrgan de decisió de l’empresa. Tot això no menyscaba que es feren reunions prèvies a les quals acudien consellers de l’equip de govern de la Diputació, format per quatre partits, per a consensuar la postura de l’equip de govern”.

Por últim, Jorge Rodríguez, també ha afegit que “quan vam arribar a la Diputació, ens vam trobar amb un informe de la Intervenció General de l’Estat, en la qual es destacava que hi havia 670 persones contractades en Imelsa sense cap procés de selecció. Entre aquestes, un dels denunciants va ser contractat a dit en l’època que va ser gerent de l’empresa Marcos Benavent”.

Publicitat