22/02/2024 - 2:27
Més

  Daniel Reig, ja ostenta el càrrec de llumener major de Sant Esteve 2018

  Altres notícies

  El diumenge 8 d’abril va tindre lloc l’acte de nomenament del Llumener Major de les festes de Sant Esteve de 2018, càrrec que enguany recau en la persona d’En Daniel Reig Morant.

  Els actes, com tots els anys, van començar en la celebració a l’església del Col·legi “La Concepción” de la Missa en sufragi dels llumeners difunts, en el transcurs de la qual es va fer el traspàs de “la Llum”, representada en la flama d’un ciri, per part del Llumener Major eixint, En Francisco Conca Vilaplana i la seua esposa al Llumener Major que enceta el seu any, En Daniel Reig Morant, acompanyat de la seua esposa.

  Seguidament, i en els salons de la Finca “La Clariana” va tindre lloc l’acte oficial de relleu del Llumener Major.
  Aquest és, tots els anys, un acte molt estimat pels membres de l’Associació i amics, per l’emotiu del mateix en consistir en el comiat del Llumener que acaba el seu any donant el traspàs al seu successor.

  Amb l’assistència de més de 150 persones, el nou president de l’Associació, José Vicente García Martínez, va dirigir unes paraules a tots els assistentes on va posar de manifest la importància de Sant Esteve per els ontinyentins, com a part de la identitat, de la nostra cultura i la nostra tradició. També va agrair l’esforç dels llumeners en mantenir la mateixa i conservar la tradició de la festa, mostrant el seu reconeixement a totes les persones que l’han precedit en el càrrec especialment, el seu predecessor, Pepe Bas Terol i la seva junta, posant de manifest que el seu objectiu és donar continuïtat al treball dut a terme els darrers anys. Seguidament va agrair el paper del llumener eixint Francisco Conca qui ha sigut, l’últim any, la llum que ha il·luminat als membres de la Junta essent el seu referent i va desitjar a Daniel Reig que també ho siga l’any que ara encetem. Va acabar les seues paraules agraint la col·laboració de totes les persones que han treballat pel manteniment de la festa i l’ajuda, sempre constant, de l’Ajuntament i la Diputació, en la tasca de manteniment d’un paratge tan estimat pels ontinyentins.

  A continuació es va fer el tradicional traspàs de la clau simbòlica de l’Ermita per part de Francisco Conca al nou llumener Daniel Reig.

  Després d’imposar la medalla de l’Associació als nous membres de la Junta, va tindre lloc un moment molt emotiu quan el president de l’Associació va imposar al Sr. Antonio Montiel, fill de l’últim ermità que va haver-hi a Sant Esteve, la insígnia de l’Associació i una còpia de l’acta de nomenament per part de l’Ajuntament d’Ontinyent de son pare com a ermità, en reconeixement per part de l’Associació al paper dut a terme pels ermitans al llarg dels temps.

  Va tancar l’acte el Regidor de serveis d’obres, manteniment i camins rurals de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Cuesta Rubio, qui va agrair el treball dut a terme per l’Associació de Llumeners i va mostrar el compromís de la corporació en la tasca que esta entitat du a terme.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  “Ontinyent Participa” rep 20 propostes en les primeres hores de la seua nova edició

  La fase propositiva que començava aquest dilluns es perllongarà fins al 4 de març
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -