24/04/2024 - 4:48
Més

  Multitudinària estrena de la “Dansa Macabra” en la Setmana Santa d’Ontinyent

  Altres notícies

  Ontinyent estrenava en la nit d’aquest dimecres la Dansa Macabra, una iniciativa que arriba per a ser un nou reclam de la Setmana Santa. L’Ajuntament d’Ontinyent dona suport a una iniciativa que implica diferents associacions, com ara l’associació cultural Dansa Ontinyent-Ballet Òpera, l’Associació musicovocal Nou Orfeo, la Societat Unió Artística Musical, Pantomima Teatre, l’associació La Nostra Terra i la Confraria de la Soledat. L’escenificació tenia lloc entre la Plaça de la Concepció, on es presentaven els personatges i el sentit de l’obra, per reproduïr-se els balls al llarg dels carrers Gomis i Maians, davant un nombrós públic per tot el recorregut.

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell, agraïa la bona acollida a la iniciativa, que es preten consolidar cada Dimecres Sant en Setmana Santa als successius anys, i projectar-la com un nou atractiu cultural de la ciutat vinculat a les activitats i processons de la Setmana Santa Ontinyentina. Baix la direcció musical de Quique Orquin, director del grup de percussió i dolçaina el Raval, entre d’altres, en la representació apareixien mes de mig centenar de persones: 2 actors del grup de teatre Pantomima Teatre, 4 persones de la Confraria “La Soledat”, 16 ballarins, un grup musical format per 20 músics de la Societat Unió Artística Musical, una selecció de 15 coristes del grup Nou Orfeó d’Ontinyent, 5 veus soprano, 6 baixos i 4 tenors.

  La “Dansa Macabra” compta amb una composició musical articulada en 3 parts, una que representa la vida, altra que suposa un intercanvi entre la vida i la mort i una tercera sobre les lamentacions per l’arribada de la mort. En l’escenificació s’ha recuperat a 8 personatges existents a principis del segle XVII vinculats a Ontinyent: Alexandre VI, Marianna d’Austria, en Lluis Albuixech, Mare Catalina Tejera, Fray Vicente Nancosa, un llaurador/ora i un xiquet/a, acompanyats per altres 8 ballarins que representen la mort.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -