29/11/2023 - 9:17
Més

  Comença el Bou en corda d’Ontinyent del 2016 amb l’acte de “l’Embolà”

  Altres notícies

  Ontinyent viu en la vesprada d’aquest divendres l’esperat acte de “l’embolà”, que obri els actes taurins que tindran lloc aquest cap de setmana dins el programa de Festes Patronals en Honor a la Puríssima Concepció, patrona de la ciutat. Els bous de les ramaderies Machancoses i La Paloma seran els protagonistes d’una festa taurina que comença hui a les 15 :30 amb l’embolà i posterior trasllat dels 3 bous que participaran a la festa popular que tindrà lloc demà dissabte, quan hi haurà bous a les 11:30 i 15 :30, reprenent-se els actes taurins diumenge a les 16:00 hores.

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha dut a terme una sèrie de preparatius per afavorir que la festa del Bou en Corda puga transcórrer amb normalitat i sense incidents. Tot i que la normativa vigent estableix que les barreres no són necessàries per a una festivitat d’aquest tipus, la regidoria de Serveis Municipals ha col•locat més d’una dotzena d’aquestes “per seguretat, ja que l’afluència de veïns i visitants a aquest acte és massiva, però també per respecte a les nostres tradicions, perquè així s’ha viscut sempre la festa del Bou en Corda a Ontinyent”, explicava el regidor de l’àrea, Manuel Cuesta.

  Des d’esta regidoria i totes les vinculades (Obres, Parcs i Jardins i Neteja) s’ha procedit a realitzar diverses actuacions per millorar el recorregut de la festa, que inclourà carrers com el Camí dels Carros i de la Cantereria, Pont Vell, les places de Baix i Major i els diversos carrers del nucli històric de la ciutat, La Vila.

  Estes tasques han inclòs la neteja i el cobriment de clots al recorregut, el desbrossament del pàrking del Regall, neteja de les immediacions del riu, la col·locació de sorra als embornals, així la col·locació d’urinaris mòbils en diversos punts del recorregut, i s’actuarà diàriament per fer una neteja intensiva de la zona. Cuesta, destacava que “del que es tracta es que el recorregut siga el més net i menys problemàtic possible, amb els menors obstacles, per tal que els corredors puguen gaudir de la festa minimitzant el risc de caigudes i accidents”.

  La regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Ontinyent, Tudi Guillem, ha recordat a la ciutadania la importància de complir amb les normes de seguretat durant la festa del bou en corda. A banda del dispositiu especial previst per les forces i cossos de seguretat, la edil ha destacat com a “fonamental” la col·laboració ciutadana per gaudir de les festes sense incidències.

  Guillem ha recordat que el reglament que va establir a l’any 2007 la Generalitat Valenciana prohibeix participar activament als menors de 16 anys, a aquells que no estiguen en les adequades condicions físiques, i a aquells que es troben baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies tòxiques. Per altra banda, la regidora ha posat de relleu que “la festa del bou en corda és respectuosa amb els animals, i per això aquells que els maltracten de qualsevol manera també podran ser expulsats del recinte, a l’igual que les persones que no estiguen en condicions”.

  Tant Manuel Cuesta com Tudi Guillem han recordat que “lògicament tampoc es pot embrutar la via pública, i cal respectar les normes bàsiques de convivència per a poder gaudir d’unes festes a les quals els ontinyentins i visitants estem segurs que donaran una nova mostra del seu civisme i respecte per les tradicions que es mereix una festa tan tradicional com la del bou embolat en les Festes de la Puríssima. Des d’ambdues regidories mostraven el seu desig de que “tot puga transcórrer amb la màxima normalitat i tots els veïns i visitants puguen gaudir de la festa del bou en corda i de tot allò que la ciutat els pot oferir estos dies”, concloïen.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -