29/01/2023 - 5:53
Més
  IniciEconomiaL'Àrea de Carreteres de Diputació destina 130.700 euros a millorar la mobilitat...

  L’Àrea de Carreteres de Diputació destina 130.700 euros a millorar la mobilitat de vianants i ciclistes a la Vall d’Albaida

  L’Àrea de Carreteres de la Diputació de València iniciarà en breu tres noves obres de millora de la mobilitat de vianants i ciclistes en les vies de titularitat provincial de La Vall d’Albaida. Es tracta de l’execució d’una vorera de 300 metres en la marge dreta de la CV-657 a l’eixida de Fontanars dels Alforins en dirección a Beneixama, una segona vorera en la CV-655, en el tram comprès entre el Camí de Les Boles i la glorieta d’accés al col·legi d’Educació Especial, a Ontinyent, i l’ampliació del carril bici de la CV-640 a L’Olleria.

  Seran en total 130.711,21 euros d’inversió en tres actuacions incloses dins del projecte de millores funcionals per a les carreteres de titularitat provincial en la Demarcació de L’Alcúdia, recentment adjudicades i que la Diputació de València preveu que estiguen acabades el pròxim estiu. Segons ha destacat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “aquestes actuacions tenen en comú l’objectiu de facilitar una circulació segura i fluïda en unes vies que són altament transitades per ciclistes i vianants, mitjançant la generació i adequació d’espais reservats per a la circulació ciclopeatonal, degudament executats i senyalitzats, de manera que es garantisca la seguretat vial en els desplaçaments no solament amb cotxe o moto, sinó també a peu o amb bicicleta”.

  La d’Ontinyent, que s’executarà en desembre, serà la primera actuació a iniciar-se i la que, amb un poc més de 75.000 euros de pressupost, major inversió suposarà de les tres. Açò es deu a la necessitat de dur a terme en paral·lel a l’execució de la vorera l’adequació d’una obra de drenatge transversal que discorrerà en subterrani fins a la glorieta, on es connectarà amb la xarxa existent. A més, a causa de les condicions del terreny, serà necessari també executar un mur de contenció de terres en el segon tram, ja que el terreny discorre en desmunte.

   

  Vorera a Ontinyent

  Respecte a l’obra, el projecte contempla la construcció d’uns 160 metres de vorera en la CV-655, des de la seua intersecció amb el camí Les Boles, en el casc urbà, fins a la glorieta que dóna accés al Col·legi d’Educació Especial i a la urbanització El Pilar. En l’actualitat, aquesta zona no està adequada per al trànsit per als vianants, per la qual cosa els vianants que desitgen dirigir-se a peu al col·legi o a la urbanització han de circular per la vora de la calçada en condicions insuficients de seguretat i amb el perill d’atropellament que açò comporta. L’amplària projectada per a la vorera, d’entre 3 i 6 metres segons el tram, permetrà augmentar la seguretat dels vianants en aquests desplaçaments.

   

  Vorera a Fontanars dels Alforins

  Amb el mateix objectiu s’ha projectat l’execució de la vorera en la marge dreta de la CV-657, en l’eixida de Fontanars dels Alforins cap a Beneixama. Concretament, l’actuació s’iniciarà a l’altura del poliesportiu, on finalitza la vorera existent, i continuarà 300 metres fins a la zona de naus industrials. La inversió, que ascendeix a 55.648 euros, permetrà crear un primer tram que mantindrà l’estètica de la vorera actual l’ample de la qual passarà a ser de 2 metres, una vegada finalitzada la zona de pistes esportives. En aquest tram, situat ja fóra del casc urbà, la rajola se substituirà per aglomerat imprès per a una millor integració en l’entorn.

   

  Carril bici L’Olleria

  A L’Olleria, l’objectiu de la Diputació de València és ampliar en 110 metres el traçat actual del carril bici de la CV-640, que en l’actualitat arriba fins a la glorieta situada en l’encreuament del barranc del Convent amb el barranc del Grau. Amb l’actuació projectada, el pressupost de la qual ascendeix a 26.273 euros, el carril bici vorejarà la glorieta i creuarà des de la marge esquerra de la carretera a la via de servei situada en la marge dreta, amb el que s’endinsarà en la zona del polígon industrial el Carrascot més pròxima al casc urbà, amb el qual quedarà així connectat. En la seua execució s’aprofitaran les plataformes formades pels terraplens de la CV-640. Addicionalment, i a fi d’adaptar aquest tram de la CV-640 al seu nou ús per part de ciclistes i vianants, doncs la ruta està destinada a tots dos tipus d’usuaris, es donarà una nova configuració a les illetes existents i es completaran amb dos nous passos de vianants. Així mateix, es disposarà una nova senyalització tant horitzontal com a vertical amb l’objectiu de referenciar i personalitzar el carril.

   

  1,28 milions per a manteniment en la Demarcació de L’Alcúdia

  Les carreteres de la Vall d’Albaida s’inclouen en la demarcació de L’Alcudia de Crespins, que abasta també La Costera, La Canal de Navarrés i La Safor. Les intervencions plantejades s’inclouen en un projecte més ampli per al desenvolupament de diverses actuacions i millores funcionals en diverses vies d’aquesta demarcació, en el desenvolupament de la qual la Diputació de València preveu invertir enguany una mica més d’1,28 milions d’euros, el 33% dels quals es destinaran a carreteres de la Vall, on està previst actuar també en la CV-655, que uneix Ontinyent amb Fontanars, partint del Pou Clar, a fi d’ampliar els passos sobre els barrancs de Benicill i Les Caves. El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha recordat que la Diputació de València inverteix cada any 40 milions d’euros en els més de 1.800 quilòmetres de la seua xarxa viària, la major part dels quals es destina a conservació i manteniment, amb actuacions que han anat encaminades en la seua majoria a millorar l’estat de ferms, renovar senyalitzacions, ampliar plataformes, reordenar el tràfic i millorar la mobilitat ciclopeatonal. “Actuacions totes elles que, entre unes altres, busquen dotar de major seguretat a la circulació de vehicles i persones i reduir la sinistralitat derivada de punts negres o trams conflictius”, ha declarat.

  Font: Diputació de València

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

  El més llegit