12/04/2024 - 14:10
Més

  Ontinyent confinat!

  Altres notícies

  Més de 45 dies confinats. Més de 45 dies sense assistir als centres educatius ni veure als companys i companyes o compartir moments d’esplai. Més de 45 dies acudint a classe de manera online sense previ avís. La rutina dels nostres xiquets i xiquetes es va veure completament alterada amb la declaració de l’Estat d’Alarma aquell llunyà 14 de març de 2020.

  Una situació propiciada per la Covid-19 que està posant en evidències les desigualtats socials que hi havia a la nostra societat. Gran part de l’alumnat disposa d’un ordinador per poder seguir la dinàmica que el seu professor o professora ha previst, però hi ha una altra part de xiquets i xiquetes que no disposen d’un ordinador o d’una tablet. Per això, era important des de l’Ajuntament d’Ontinyent posar en marxa un Pla que ens permetria garantir com a institució pública el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats tal i com arreplega la Convenció dels Drets del Xiquet. Precisament, per a evitar aquesta bretxa digital i que el seu rendiment acadèmic així com les habilitats cognitives no es vegen afectades es va posar el passat mes de març el servei d’atenció pedagògica.  Aquest pla d’actuació està realitzant-se amb  el personal docent dels centres, especialment les tutores del xiquet o xiqueta per coordinar totes les tasques. Aquest dossier pedagògic elaborat per la docent i el Gabinet Psicopedagògic es prepara al departament d’educació i es reparteix en els habitatges de l’alumnat més vulnerables i a les escoles. És encomiable la tasca que s’està realitzant als centres d’Ontinyent. Des d’aquesta tribuna vull agrair tota la disposició i el treball des dels col·legis de la nostra ciutat per a seguir amb la difícil educació online. El Govern de Jorge Rodríguez té molt clar que farà el possible i allò impossible perquè ningú és quede al camí. Ontinyent som totes i tots.

  Aquesta situació que ens ha obligat a parar el nostre accelerat ritme de vida ha de servir per fer-nos reflexionar i ser així una societat que pensa menys en les individualitats. Si hi ha alguna conclusió que podem extraure d’aquesta pandèmia és sols units, totes i tots, podem avançar. És, per això, que impulsar aquest Pla per trencar amb les desigualtats és fonamental perquè la nostra societat siga eixa societat d’igualtat d’oportunitats que tots anhelem i sobretot perquè estem parlant de desigualtats que afecten als nostres xiquets i xiquetes, el nostre futur.

  A partir d’aquest dilluns 27 d’abril, els xiquets de fins a 14 anys eixen a passejar i comencen a estar en contacte amb la natura. Una decisió transcendental per trencar amb aquest confinament que apunten moltes expertes pot afectar a les àrees clau del neurodesenvolupament de la infància: moviment, relacions socials, el joc o l’aprenentatge. Encara queda molt perquè els nostres parcs puguen rebre de nou als nostres xiquets i xiquetes, però aquesta mesura ens apropa un poquet més al que era la nostra realitat i sobretot permet que, elles i ells que ens molts casos no acaben d’entendre el que està passant puguen recuperar, per uns instants, un poc d’eixa normalitat que era poder eixir al carrer.

  Més enllà d’aquesta decisió de l’Estat Espanyol, a nivell local i des de l’Ajuntament són moltes les mesures que estem posant en marxa perquè aquest confinament siga el menys dur possible cap als diferents sectors de la nostra ciutadania. Totes les regidories estan implicades i treballant incansablement. Si abans comentàvem la importància del Pla Pedagògic per trencar amb la bretxa digital, des de la regidoria d’Esports també hem posat en marxa un Pla Esportiu on les Escoles Esportives Municipals dels Clubs Esportius de la ciutat i altres Clubs Locals ens ofereixen durant 30 minuts una masterclass esportiva. L’esport és fonamental aquests dies i vull agrair als Clubs tota la seua predisposició en seguir el Pla Esportiu per a tots els xiquets i xiquetes i poder sumar la ciutadania en aquestes Masterclasses. Diàriament estem acostumats a cert nivell de despesa energètica per activitat física. Una activitat física que inclou no sols anar al gimnàs sinó qualsevol tipus de desplaçament que fem al llarg del dia. Amb la limitació de moviments per l’Estat d’Alarma, la nostra activitat també ha baixat i es possible que si tinguérem un comptador de passos, aquest no anirà més enllà del centenar.

  Aquest Pla Esportiu sorgeix precisament per ajudar a incrementar l’activitat física i així evitar que els nostres músculs es debiliten i comencen a aparèixer dolors musculars. Estar confinament no és sinònim de no poder estar en forma. Fer esport és salut i si hi ha alguna cosa que estem veient aquests dies que és el més important. Sense salut no podem gaudir del carrer, dels amics, de les nostres festes, de la natura. En definitiva, sense salut no tenim res.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -