18/04/2024 - 7:15
Més

    Compromís per Ontinyent proposa l’ampliació de les terrasses dels bars mentre dure el distanciament social

    Altres notícies

    Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha presentat una proposta perquè l’Ajuntament facilite l’ampliació de les terrasses dels bars i restaurants de la ciutat, mentre duren les fases amb més limitacions del procés de desescalada del confinament. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han registrat telemàticament aquesta petició formal dirigida al govern municipal.

    En paraules del regidor i portaveu del grup, Nico Calabuig, “totes i tots som conscients de les dificultats econòmiques aparellades a l’actual crisi sanitària que viuen la gran majoria de sectors. En el cas de l’hostaleria, cal donar resposta a les inquietuds del sector, que ara veu reduït l’aforament dels locals. Considerem que l’ampliació de les terrasses dels bars i restaurants, mentre es mantinguen les limitacions més considerables de distanciament social, és una mesura necessària perquè aquest sector puga recuperar-se i protegir els llocs de treball amb les màximes garanties de seguretat per a totes les persones”.

    Calabuig ha apuntat que “l’ampliació de l’espai de les terrasses es pot realitzar perfectament sense cap cost per als establiments. La principal actuació estaria relacionada amb incorporar canvis dins l’ordenança municipal en vigor. Ens agradaria que el govern municipal tinguera en compte aquesta iniciativa en positiu, que plantegem amb l’objectiu de contribuir a solucionar els problemes de la gent d’Ontinyent”.

    Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha remarcat que “creiem que aquesta mesura és viable en diversos punts de la nostra ciutat, sempre garantint la necessària convivència amb el pas de vianants en l’espai públic i respectant la normativa marc autonòmica i estatal. Per això, també proposem que s’estudie la viabilitat tècnica de cada cas i es faça de la manera més consensuada possible amb els diferents agents implicats”.

    A més, Alberola ha recordat que “municipis valencians com Catarroja o Gandia estan considerant ja aquesta mesura. Volem que s’aplique a Ontinyent per tal d’anticipar-nos i garantir les mesures de distanciament social que previsiblement es mantindran els pròxims mesos, alhora que contribuïm a la recuperació del sector de l’hostaleria”.

    Per últim, des de Compromís per Ontinyent han destacat “l’esperit constructiu que estem demostrant, amb propostes útils per a contribuir a solucionar les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia. Com a oposició responsable i activa, seguirem plantejant idees viables i escoltant les demandes de la gent d’Ontinyent”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -