04/12/2023 - 0:48
Més

  Cal reivindicar el 25N tot l’any

  Altres notícies

  Treballar durant tot l’any demostra que estem convençudes que altre món més just i igualitari és possible. L’objectiu és tractar d’aturar la vergonyosa realitat de la violència contra les dones que és, al mateix temps, l’expressió més extrema de desigualtat existent a la societat; una violència que s’exerceix sobre les dones a les quals se’ls nega els drets mínims de llibertat, respecte i capacitat de decisió. Per això, cal donar més informació, suport i assessorament per a les dones.

  És evident que el tema de la violència de gènere provoca un gran rebuig col·lectiu cada vegada que una dona és assassinada; cosa que genera una gran alarma mediàtica i social. També és cert que al voltant del 25 de novembre el tema de la violència de gènere pren força i les institucions condemnen de manera unànime els feminicidis que any rere any es produeixen. Més enllà del gest d’un dia, des de Dones amb Compromís reivindiquem el 25 de novembre tot l’any.

  Estem fartes d’escoltar la repetició de terribles estadístiques amb centenars de noms de dones que l’any passat respiraven, pensaven i sentien i amb la preocupació de per què la xifra no baixa.

  Amb unes dades com les de l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, segons les quals a l’Estat Espanyol més d´una de cada cinc dones majors de 15 anys (22%) ha patit violència física o sexual per part de la seua parella i menys d´una cinquena part no ho ha denunciat, la violència contra les dones ha de ser reconeguda com una qüestió política de primer ordre, complexa i que cal abordar transversalment des de la protecció a les víctimes, la prevenció i l’educació. Des de les declaracions polítiques compromeses i coherents amb les actuacions i també d’aquelles que han de transformar una societat on a les dones massa sovint encara som ´idealitzades´ com a princeses, uns éssers decoratius, fràgils i sense poder, de qui s’espera passivitat.

  Des de les institucions i des de tots els àmbits, se’ns ha de garantir el nostre dret a una vida digna, plena i lliure. Som i volem ser plenament ciutadanes.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -