12/06/2024 - 20:05
Més

  Ontinyent Participa

  Altres notícies

  Inma López, regidora de Participació Ciutadana

  348 propostes. Aquest és el nombre de propostes que s’han rebut en esta última edició d’Ontinyent Participa. Una xifra que demostra que el programa està viu i que la ciutadania creu en ell.

  Més enllà de les xifres, com a Equip de Govern, ens alegra veure la implicació dels veïns i veïnes en aquest programa que va nàixer l’any 2014 per, com el seu nom indica, que Ontinyent participara. Un projecte que ha anat consolidant-se any rere any i ens està permetent transformar la ciutat conjuntament. És el veïnat qui decideix cada any una part del pressupost i són elles i ells, els que continuen participant perquè veuen que els projectes que presenten, s’executen. Per això, s’impliquen en un procés que arriba a la seua X edició. Enfront dels processos impulsats en altres ciutats, com ara València, a Ontinyent 9 de cada 10 projectes s’han executat o estan en procés.

  Ontinyent Participa és un programa que s’ha renovat als últims anys per registrar propostes d’accions per al dia a dia de les persones, que a més poden realitzar-se en temps reduït, el que demostra que important considerem aquest programa. Per a nosaltres com a Equip de Govern més enllà d’executar les inversions, demandes ens permet conéixer de primera mà i tindre una aproximació real de les inquietuds i necessitats que té la ciutadania.

  Ho hem vist a aquesta última edició on el caràcter mediambiental, sostenible i les propostes d’accions per a tindre una ciutat amable amb voreres més amples i espais de convivència han estat les propostes més sol·licitades. Un projecte que, sens dubte, és un orgull per a tot el Govern d’Ontinyent perquè sempre hem considerat que els pressupostos participatius són una bona manera de democratitzar encara més la nostra ciutat. Escoltar a la ciutadania és clau per millorar la vida del nostre veïnat.

  La importància d’Ontinyent Participa es pot observar als carrers d’Ontinyent on des de 2014 s’han executat millores en diferents zones de la ciutat. Amb la implicació de totes i tots hem instal·lat desfibril·ladors per a llocs públics; hem dotat la ciutat de carrils bici; s’han peatonalitzat carrers tan cèntrics com el carrer Sant Antoni; habilitar la zona de Tortosa i Delgado com a espai de concerts i on ja han acusat grups de renom com Zoo o Los Secretos; s’han dotat de gronxadors i instal·lat una casa de fusta per a l’alumnat amb TEA; millores en l’ermita de Sant Esteve o al Pumptrack o també programació de discomòbils a petició del jovent d’Ontinyent, entre d’altres. És una xicoteta mostra de tots aquests projectes que hem executat als darrers anys i que ens han permés ser una ciutat més sostenible, igualitària i saludable i sobretot ser una ciutat que escolta a la seua gent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -