30/04/2024 - 17:53
Més

    TSJCV i Conselleria preveuen traslladar el jutjat de violència de Gènere d’Ontinyent a Xàtiva

    Altres notícies

    La Comissió Mixta integrada per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i la Conselleria de Justícia va aprovar dimecres passat  la proposta de la Generalitat per a l’agrupació i especialització de jutjats de violència sobre la dona.

    En una reunió copresidida per la Presidenta del TSJCV, Pilar de l’Oliva, i la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, l’òrgan de coordinació de totes dues institucions han donat el seu vistiplau a un pla que preveu la creació de 13 jutjats amb competències exclusives en aquesta matèria entre enguany i 2024.

    La proposta d’ampliació i reorganització de la planta judicial, que requereix de l’aprovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Ministeri de Justícia, redundarà en una resposta més àgil i especialitzada i una millora en l’atenció a les víctimes.

    A més, se situa en la línia de les directrius fixades per l’Observatori de de el CGPJ, que recentment ha demanat una reforma de la Llei Integral contra la Violència de Gènere, d’acord amb el Conveni d’Istanbul, perquè els jutjats especialitzats assumisquen també les agressions sexuals comeses contra les dones encara que els seus agressors no siguen o hagen sigut les seues parelles.

    El pla, preveu desenvolupar en 2024, la creació de jutjats exclusius, els primers, a Vinaròs, Llíria i Requena, així com la del Jutjat de Violència sobre la Dona 1 d’Alcoi, que assumiria també els assumptes de violència de gènere dels jutjats d’Ibi, i la constitució d’un jutjat exclusiu de Xàtiva a la qual es derivarien els casos dels jutjats de Ontiyent.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -