27/04/2024 - 14:03
Més

    Compromís lamenta “l’actitud intransigent del partit de Jorge Rodríguez no aprovant un Pla Antifrau a Ontinyent”

    Altres notícies

    Aquest dijous, quedava tombada durant el Ple Ordinari de gener la moció de Compromís per Ontinyent adreçada a l’elaboració i aprovació d’un Pla antifrau a l’Ajuntament d’Ontinyent. La proposta, que va comptar amb el vot favorable del Partit Popular, va rebre els desset vots en contra de La Vall ens Uneix, qui va exigir retirar de la moció la proposta que suposava la participació de tots els grups polítics amb representació municipal a la Comissió antifrau que es contemplava a la proposta.

    En paraules del regidor i portaveu, Nico Calabuig, “una vegada més hem assistit a la forma de fer habitual d’aquesta majoria absoluta. Per una banda, ens hem trobat amb una intervenció burlesca i que infravalorava la nostra capacitat de treballar propostes útils per part del senyor Pablo Úbeda. A més, el partit de Jorge Rodríguez ha constatat que no vol que els grups municipals estiguem de ple dret en la Comissió antifrau que es proposava a la moció, tot i ser jurídicament possible i completament legal, com ocorre en altres municipis. El senyor Úbeda va exigir que només participaren tècnics, o votarien en contra. Ens preocupa eixa actitud tan poc transparent en una proposta que ens vincula i implica a totes i tots els representants públics”.

    “A més, una vegada més, patim el no rotund d’aquest govern municipal pel fet que la proposta és nostra. En cas que l’Ajuntament d’Ontinyent vulga acollir-se als fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a fer inversions transformadores a la ciutat, sí o sí haurà de fer una Pla d’aquestes característiques, més enllà de comptar amb algun instrument semblant per a altres programes europeus que ja estan en marxa, com l’EDUSI. És a dir, que La Vall ens Uneix ha tombat una proposta útil i constructiva de Compromís per Ontinyent que prompte o tard hauran de portar a terme, perquè és requisit obligatori per accedir a inversions d’aquest Pla. És completament il·lògic i demostra la intransigència d’aquest govern”, ha apuntat Calabuig.

    El regidor ha subratllat que “continuarem treballant propostes fonamentals per al progrés d’Ontinyent, encara que la majoria absoluta ens les tombe una vegada i una altra. Sincerament, no entenem com una proposta que és requisit indispensable per a un programa d’ajudes d’Europa, i que a més ve a millorar el funcionament de l’administració local i l’ús dels recursos públics per tal de previndre situacions de frau o corrupció, pot comptar amb una postura contrària com aquesta. Ho lamentem profundament”.

    Ontinyent celebrarà el 40 aniversari de la recuperació del seu nom oficial a proposta de Compromís

    Durant el Ple Ordinari d’aquest dijous també es va produir el debat i votació de la moció de Compromís per celebrar una commemoració cultural i festiva del 40 aniversari de la recuperació del nom oficial d’Ontinyent. La proposta, defensada per la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, va ser aprovada per unanimitat de tota la corporació municipal.

    “Considerem molt positiu que aquesta iniciativa nostra vaja endavant i puga ser una realitat. Poder comptar amb un any d’activitats al voltant de la recuperació del nostre únic nom oficial tant en valencià com en castellà, Ontinyent, és una bona manera d’implicar al teixit social, cultural, educatiu, i a qualsevol persona i entitat, i homenatjar col·lectivament un aspecte molt important de la nostra història i identitat com a poble. A més, com ja reclamàvem a la moció, cal que l’Ajuntament assumisca un paper més actiu per exigir en l’exterior el respecte pel nostre nom oficial a institucions, xarxes socials, mitjans de comunicació estatals i altres àmbits i estaments. Esperem que aquesta tasca s’intensifique i per fi es corregisca una situació que fa massa temps que es produeix”, assenyalava Alberola.

    Paloma Alberola fa efectiva la seua renúncia durant el Ple

    Al final de la sessió plenària es va produir la renúncia de la regidora Paloma Alberola. L’edil va intervindre per agrair a tota la corporació, personal municipal i companys del grup municipal el temps i treball compartits, i encoratjar a la regidora entrant, M. Àngels Moreno. “Ha sigut un orgull ser regidora de l’Ajuntament d’Ontinyent. Ha sigut una experiència molt intensa i enriquidora, de la qual he aprés molt. Vull agrair a totes les persones amb les quals l’he compartida, amb la resta de membres de la corporació, amb el personal dels departaments de l’Ajuntament, amb el personal de l’Arxiu, i especialment amb els meus companys del grup, Nico i Víctor, per tot el treball que hem fet junts”.

    “La meua voluntat sempre ha sigut representar la diversitat de la ciutadania d’Ontinyent, tant a la gent que ens havia votat com la que no, i fer una tasca d’oposició responsable, seriosa, constructiva i propositiva. Estic segura que el grup municipal continuarà fent molt bé eixa tasca. Per últim vull desitjar molta sort i encerts a la persona que recull el meu testimoni, la meua companya M. Àngels Moreno, que serà una excel·lent regidora i per a mi és una gran satisfacció que siga ella la persona que em substituïsca”, va concloure Alberola.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -