La canera de La Vall d’Albaida supera les 400 adopcions en un any

El servei mancomunat registra un 93% de retorn dels animals a la societat entre protectores i particulars durant 2014. Les xarxes socials han facilitat adopcions per tota Espanya i les identificacions obligatòries han permès recuperar 71 mascotes pels seus propietaris.

 

416 adopcions i 71 retorns els seus propietaris, per a un 93% de reintegració a la societat durant 2014. Aquestes són les xifres més destacades del balanç anual del servei de canera de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, que ha continuat millorant les dades positives d’adopció dels animals que diàriament entren a les seues instal•lacions.

En total han estat 578 el total d’animals que han entrat durant aquest 2104, lleugerament per davall dels de l’any anterior, dels quals 55 eren arreplegats morts be perquè haver estat atropellats en les vies públiques o haver estat lliurats morts pels seus propietaris per a la incineració. Dels 523 animals restants, 416 han sigut adoptats entre associacions protectores i particular, 71 animals han sigut recollits per els seus propietaris gràcies a estar correctament identificats, i 36 han sigut eutanasiats en les instal•lacions a causa de malalties greus sense cura, o animals agressius que suposen un greu perill per a la societat.

Des del servei de Canera de la Mancomunitat s’ha explicat que estes dades “permeten dir que s’ha aconseguit que l’entrada d’un animal en les instal•lacions siga únicament de pas en la majoria dels casos, un objectiu per al qual ha estat clau el paper de propietaris, particulars i Associacions protectores de dins i fora de la Comunitat Valenciana, que continuen col•laborant diàriament en aquesta tasca”, assenyalen.

A l’últim any, les xarxes socials han estat de gran utilitat per difondre els animals no identificats fins que han trobat adoptants, que en alguns casos han estat de ciutats com Madrid, Barcelona o Saragossa, fins i tot en algun cas de fora d’Espanya. Per altra banda la identificació obligatòria dels animals de companyia ha estat de gran ajuda per a que els propietaris puguen recuperar les seues mascotes perdudes, raó per la qual des del Servei de Canera de la Mancomunitat s’ha

Incidit en la importància de que tots els gossos estiguen identificats per a facilitar la seua recuperació, animant-se a tots els interessats en compartir la seua vivenda amb un animal de companyia de forma responsable a visitar la canera, ubicada en El Palomar, en la partida l Alfardí s/n, de 8.00 a 13.00 h de dilluns a divendres. (605.817.841). El servei de canera de La Vall d’Albaida va ser un dels primers que va oferir la Mancomunitat de Municipis, treballant actualment en els 34 ajuntaments de la Vall i en 9 localitats més de la província d’Alacant.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La festivitat de Sant Antoni d’Ontinyent, declarades d’interés turístic Local

Les festes de Sant Antoni d’Ontinyent han estat declarades oficialment com a bé d’interés turístic …