28/03/2024 - 21:05
Més

    EU de la Vall d’Albaida demana als polítics que treballen pels interessos dels ciutadans

    Altres notícies

    Segons Esquerra Unida, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida per l’acció dels dos partits amb més representants continua sense donar resposta als greus problemes que tenen els ciutadans de la Vall d’Albaida, a pesar d’haver aprovat els temes per unanimitat.

    En l ’elecció dels consellers dels diferents pobles ja es prioritzaven els interessos locals i de partit. A Palomar el PSOE proposava al representant del PP; a l’Olleria tant PP com Gent de l’Olleria proposaven al representant de Compromís, a Ontinyent  Compromís li imposa al PSOE l’elecció de l’actual President de la Mancomunitat el senyor Filiberto Tortosa del PP.

    A la vista d’aquest joc polític, EU va proposar un acord a les quatre formacions polítiques representades al Ple de la Mancomunitat, proposta basada en el compromís de fer front als greus problemes pels quals estem travessant, proposant com a base accions per contrarestar la greu problemàtica de manca d’ocupació amb més de 10.000 persones aturades a tota la Comarca. Altres dels objectius a tractar seria les millores en la línia de Tren Xàtiva-  Alcoi i l’exigència de compliment del conveni entre l’administració central i l’autonòmica (que com saben contínua sense fer-se efectiu). Un dels eixos centrals del treball que hauria de dur a terme la Mancomunitat és la lluita pel Hospital Comarcal que Conselleria i el Partit Popular ens han negat. Hauríem de treballar a més per tal de clarificar i de fer efectiva una bona política de residus i acomplir amb el Pla de minimització d’aquestos.

    Altres dels eixos que han de centrar el nostre treball és la Reforma Real dels Estatuts de la Mancomunitat.

    A les candidatures com per a presidir la Mancomunitat de la Vall d’Albaida es van presentar dues candidats: una presentada pel PP que va obtenir el suport favorable dels 33 consellers del PP més dels dos consellers de Gent de l’Olleria( amb un total de 35 vots a favor) i l’altra presentada pel PSOE que va obtenir un total de 20 vots pagant les errades comeses tant al Palomar com a Ontinyent.

    El grup polític de Compromís continuant amb la seua habitual ambigüitat es va abstenir. Esquerra Unida va votar en contra de les dues candidatures.

    El despropòsit més greu és que la Junta de Govern de la Mancomunitat que hauria d’haver eixit com a resultat del Ple de Constitució de la Mancomunitat es va deixar sobre la taula per seguir en negociacions particulars i partidistes. Des d’ EU demanen als consellers que actuen amb seny i que en comptes de mirar-se el melic treballen per un projecte on els objectius polítics siguen els vertaders interessos dels ciutadans i ciutadanes de la Vall d’Albaida.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -