Una trentena de professionals de l’àmbit social es formen en igualtat a la Mancomunitat

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha celebrat aquest dimarts i dimecres un curs d’igualtat al qual han assistit al voltant de 30 professional de l’àmbit social. En concret el curs “El sexisme també surt de festa” ha sigut impartit per l’Observatori Nonctambul@s i ha estat dirigit a treballadores socials, promotores d’igualtat, tècniques de joventut i membres de l’associacionisme juvenil, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement i la perspectiva de gènere aplicada a la prevenció de la violència masclista en els espais lliures i d’oci nocturn.

El president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, era l’encarregat de donar obertura al curs al Centre Cultural Caixa Ontinyent. Gomar agraïa les persones participants la seua predisposició per a formar-se en un àmbit i una problemàtica que ens està afectant a tots i totes com a societat i destacava que l’educació és una ferramenta imprescindible per aconseguir una igualtat real i efectiva. A més, el president, destacava la idoneïtat d’aquest curs de cara a l’època festiva, que “dotarà d’estratègies de prevenció de violències masclistes i protocols d’actuacions als i les professionals que estan en contacte directe amb la joventut” concloïa Gomar.

A més de les sessions del dimarts i dimecres, s’ha celebrat aquest dijous una tercera sessió dirigida a responsables polítics de les àrees de joventut i igualtat, en la que també han estat present representants de la Plataforma Feminista d’Ontinyent, per tal de donar-los a conéixer el treball de l’observatori en matèria de protocols municipals. En aquest encontre s’ha arribat a la conclusió de la necessitat de crear un protocol d’actuació comú a escala comarcal que servisca de base per a tots els municipis.

Cal recordar que aquesta acció formativa que s’organitza conjuntament amb l’àrea de Joventut i s’inclou dins del conveni recentment firmat amb l’IVAJ per a treballar polítiques de joventut. A més, aquest curs dóna continuïtat a altres accions en matèria d’igualtat impulsades per la Mancomunitat de la Vall d’Albaida com les I Jornades d’Igualtat i Coeducació organitzades junt amb el Cefire a octubre o el curs gratuït i online “Aproximació als micro masclismes i els mites per a prevenir les violències masclistes”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Els Socialistes de la Vall d’Albaida mostren la seua satisfacció per la reobertura progressiva dels Centres d’Atenció Primària

La Conselleria de Sanitat, ha manifestat que ja s’ha iniciat el camí per a la …