19/07/2024 - 6:54
Més

  L’Ajuntament de Terrateig adquirirà el “Palau”

  Altres notícies

  L’ajuntament de Terrateig a aprovat al plenari ordinari de hui la compra del Palau de Terrateig per a convertir-lo en la nova seu de l’Ajuntament. Aquesta adquisició serà possible gràcies a una subvenció per part de la Generalitat Valenciana (Pla Conviure) que cobreix la totalitat de l’import, de manera que als veïns de Terrateig no els suposarà cap despesa. Amb la cessió de l’Ermita per part del Baró i l’adquisició del Palau de Terrateig, els dos grans monuments de la localitat passaran ara a ser públics i per ús de tots els veïns.

  El Palau de Terrateig és un monument emblemàtic que segons la tradició va acollir en 1408 al seu patró, Sant Vicent Ferrer. D’aquella època encara es conserven els fonaments de la torre de guaita. Algunes arcades gòtiques i restes de murs també són visibles. Però més enllà del seu indubtable valor arquitectònic, el Palau de Terrateig constitueix una referència en la memòria de moltes generacions de terrategins, raó per la qual hem apostat decididament per la seua adquisició per a dedicar-lo a ús públic.

  El Palau va ser adquirit i restaurat, amb molt de gust pel detall, per la família Montaner. Cal reconéixer que els propietaris en tot moment han manifestat la seua predisposició perquè el palau torne al poble, facilitant que l’operació haja estat possible dins dels límits pressupostaris de la citada subvenció.
  El procés de compra i trasllat de l’Ajuntament al nou emplaçament es farà progressivament al llarg de 202

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -