01/12/2023 - 20:09
Més

  Detenen en Terrateig el responsable dels incendis de La Safor

  Altres notícies

  La Guàrdia Civil de València deté al responsable dels incendis ocorreguts a La Safor (Almoines, La Font d’en Carroz i Alfauir), localitzant en el seu vehicle els instruments amb els quals s’havien comés els fets delictius. A més, estava sent investigat per un altre incendi provocat a Gandia el mateix dia dels fets.

  Els agents de la Guàrdia Civil van detectar com en data 19 de juny de 2022 es van activar diversos avisos d’incendi, concentrat en un període concret i en punts distanciats, però no llunyans els uns dels altres.

  Els citats avisos van generar activació, per part del Servei d’Emergències 112, de mitjans d’extinció d’incendi de diversos parcs de bombers de La Safor, així com patrulles en servei de la Guàrdia Civil i de les Policies Locals dels termes municipals afectats, Almoines, La Font d´en Carroz i Alfauir, sent extingits i controlats tots ells amb eficàcia i promptitud, evitant així una major catàstrofe a causa de les altes temperatures existents en el tram horari, passat el migdia, en el dia dels fets.

  Després de l’extinció dels mateixos es va donar principi a la labor investigadora per part de la Guàrdia Civil, que després de realitzar les primeres indagacions, es va poder constatar que els incendis es concentraven en parcel·les rústiques o de polígon industrial, amb vegetació no forestal, ni tampoc agrícola, pròximes a vies de comunicació convencionals que unien els termes municipals afectats (Almoines, La Font d´en Carroz i Alfauir), observant-se a peu del terreny que els incendis començaven des del marge mateix de la via de comunicació i s’endinsaven a l’interior de la parcel·la. Comprovats els horaris en els quals s’havien efectuat els avisos dels citats incendis, es va poder comprovar que aquests podien haver sigut intencionats, ja que la distància entre els citats punts era salvable en aqueix tram horari.
  Gràcies a la col·laboració dels organismes locals d’Almoines i Beniflà amb els agents de la Guàrdia Civil, es va poder corroborar la identitat de l’autor d’aquests fets que, a més, estava sent investigat per fets similars ocorreguts aqueix mateix dia per la Policia Local de Gandia.

  L’autor va ser detingut en el seu domicili de la localitat de Terrateig (València), confiscant-se a l’interior del vehicle amb el qual efectuava els desplaçaments, les eines utilitzades per a la comissió del delicte.

  La Guàrdia Civil de València opera en la feina de casa de prevenció i coordinació amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, en el seu Pla Operatiu 2022 de Prevenció d’Incendis Forestals i de Sensibilització.

  Se suma la Guàrdia Civil de València a l’avís abocat en dies anteriors per la Generalitat Valenciana d’apel·lar a la consciència i extremar les precaucions per a evitar, en l’àmbit de la responsabilitat individual, que es generen més incidents.

  El detingut és un home de 51 anys i de nacionalitat espanyola, al qual se li imputen 3 delictes d’incendi en zona no forestal.

  En la citada investigació han participat, en col·laboració amb la Guàrdia Civil d’Oliva, les policies locals dels municipis afectats, així com la Policia Local de Gandia.
  Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -