04/12/2023 - 1:15
Més

  Diputació millora la seguretat viària en la carretera entre Moixent i Fontanars

  Altres notícies

  El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha visitat les obres dutes a terme per la Diputació de València en matèria de millora de la mobilitat i la seguretat viària en el municipi de Moixent. Les actuacions, executades per l’àrea provincial de Carreteres i Infraestructures en l’últim trimestre, han suposat una inversió total de 305.000 euros, i han consistit en l’obertura d’una nova glorieta en la travessia de la CV-589 i l’ampliació dels sistemes de drenatge dels passos estrets de la CV-652, entre Moixent i Fontanars.

  En concret, en la CV-652 s’ha intervingut en el pont sobre el barranc de la Bastida, i en el pont situat en el punt quilomètric 5,900. En el primer, amb una inversió de 117.856 euros, s’ha ampliat la calçada fins als 8 metres d’amplària mitjançant la col·locació de dues lloses de formigó, la qual cosa ha permés passar d’una calçada de 5,45 metres amb un sol carril de circulació, a una calçada de 7 metres amb vorals a banda i banda, de manera que es possibilite el pas de vehicles, fins i tot pesats, en tots dos sentits de forma simultània.

  El segon dels passos estrets era el situat en el quilòmetre 5,900, on si bé l’objectiu principal de l’actuació programada per la Diputació era millorar el sistema de drenatge i el pas de les aigües del barranc per davall de la calçada, s’ha aprofitat també per a ampliar la plataforma existent a fi d’aconseguir dos carrils de circulació de 3 metres d’ample cadascun i vorals de 0,5 metres, una intervenció el pressupost de la qual era de 63.999 euros.

  Seguí ha destacat que “aquestes actuacions suposen una millora notable de la seguretat per als usuaris de la CV-652, ja que en mantindre la continuïtat dels dos carrils de circulació al llarg de tot el traçat entre Moixent i Fortanars es facilita la mobilitat i el pas simultani dels vehicles, que fins ara es veia interromput, amb els inconvenients que això representa per a la circulació, sobretot en punts en els quals la visibilitat es veu reduïda per les corbes”.

  Nova glorieta
  La tercera de les obres ja finalitzades ha sigut la nova glorieta en la travessia de la CV-589, dins del municipi de Moixent. “L’objectiu era millorar i ordenar els moviments dels vehicles en el seu pas per la intersecció en una intersecció que resultava perillosa tant per la seua ubicació, a l’eixida de la població, com per la seua pronunciada pendent”, ha declarat el diputat de Carreteres.

  Això s’ha aconseguit mitjançant l’execució d’una miniglorieta central i la col·locació de diferents illetes per a canalitzar els moviments dels vehicles, al llarg d’un tram de 250 metres, que s’ha completat amb voreres a banda i banda cunetes de seguretat per a canalitzar les aigües i ampliar la plataforma existent. El pressupost d’aquesta actuació ha sigut de 123.951 euros.

  En conjunt, l’àrea de Carreteres i Infraestructures de la Diputació ha executat o té previstes a la comarca de La Costera inversions per valor de 5 milions d’euros en diferents projectes de reasfaltat, millora de senyalització o interseccions o creació d’itineraris ciclopeatonals. A aquestes inversions en projectes de construcció se sumen els prop de 500.000 euros anuals que la Diputació inverteix des del servei de Conservació.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -