19/07/2024 - 8:37
Més

  Campions de l’aeroestació estatal participen en la primera trobada de globus “Tro’19”

  Altres notícies

  La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha presentat avui, en el Cub dels Comarques de la Marina de València, la programació de la gran festa valenciana del vol aerostàtic “Tro 19” que se celebrarà aquest cap de setmana a Bocairent i Fontanars dels Alforins per a promocionar el turisme d’interior a les comarques valencianes, a través del paisatge, la gastronomia i les activitats experiencials. 

  “És un orgull participar en Tro’19, la primera iniciativa d’aquestes característiques celebrada a les nostres comarques amb l’objectiu d’unir territori i trencar barreres des de l’aire”, destaca Pilar Moncho

  La responsable de Turisme de la Diputació ha assenyalat la capacitat d’unió que genera aquest tipus d’iniciatives i ha felicitat Tot Globo, l’empresa organitzadora de l’esdeveniment al costat de València Turisme i els ajuntaments de Bocairent i Fontanars dels Alforins, per la imatge gràfica dissenyada expressament per a promocionar Tro’19, “a través del paisatge vitivinícola de Terres dels Alforins, del cel valencià, i de la varietat de perspectives per a conèixer un territori”.

  La trobada estatal de globus Tro’19 se celebra a Bocairent i Fontanars dels Alforins del 15 al 17 de febrer i reunirà els millors pilots aerostàtics, entre els quals destaca l’actual campió d’Espanya, Blai Carbonell, que va desbancar a l’octubre a l’heptacampeón de La Rioja, Iván Ayala.

  Música valenciana des de l’aire

  L’exhibició aerostàtica inclou una competició entre globus amb un vehicle “llebre” en el qual viatjarà un dolçainer i un tabaleter que interpretaran música valenciana per als participants i per al públic assistent. Aquest globus “llebre” serà perseguit per la resta i baixarà durant el seu vol en un parell d’ocasions per a deixar exposada una diana (la segona serà la d’aterratge) on hauran de llançar un “testimoni” el més a prop possible la resta de globus que li seguiran. En la segona i definitiva baixada, els músics estaran esperant a la resta de globus i, en funció de l’èxit de la seua aproximació interpretaran l’una o l’altra peça (més festiva quant millor resultat aconseguisquen).

  El guanyador de cadascuna d’aquestes dianes tindrà un premi, cortesia dels col·laboradors de la “Trobada”. Al pilot que més dianes aconseguisca durant els tres vols se li donarà un premi de guanyador de l’esdeveniment.

  En la trobada amb mitjans de comunicació també han participat el director del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles; els alcaldes de Bocairent, Josep Vicent Ferre, i de Fontanars dels Alforins, Julio Biosca, i els pilots valencians Raúl i Blai Carbonell, de Tot Globo (Bocairent).

  “És una gran satisfacció exercir, per primera vegada, d’amfitrions d’un esdeveniment d’aquestes característiques i propiciar que els valencians i les valencianes puguen participar d’aquesta gran festa”, comenta Blai Carbonell qui, amb el seu germà Raúl, dirigeix l’empresa Tot Globo, pionera en experiències de vol aerostàtic a València i amfitriona de la cita.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -