22/02/2024 - 1:21
Més

  Benissuera sol·licita ajuda a la Diputació per la falta de personal tècnic

  L'alcaldessa, Yolanda Úbeda, s'ha reunit amb el president de la corporació provincial, Vicent Mompó, qui ha destacat el treball del nou equip de govern per a consolidar una xarxa d'oficines comarcals que acostarà la institució als municipis i les persones

  Altres notícies

  El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, s’ha reunit este dimarts amb l’alcaldessa de Benissuera, Yolanda Úbeda, per a abordar diferents assumptes vinculats amb les necessitats del municipi. Un dels punts que s’ha tractat és la falta de personal tècnic a l’Ajuntament de Benissuera. “No tenim personal per a executar tasques tècniques, per la qual cosa el municipi perd moltes subvencions al no poder complir els terminis”, ha indicat l’alcaldessa.

  En este sentit, el president ha indicat que l’objectiu del nou equip de govern és “reduir la càrrega burocràtica als ajuntaments, ja que fa molt difícil que els municipis amb menys recursos puguen executar els projectes”. Així mateix, ha posat l’accent que la Diputació “ha de guiar i ajudar als pobles en tots els aspectes als quals no poden accedir per falta de recursos tècnics o econòmics”.

  Mompó ha assenyalat també que la Diputació ha iniciat la consolidació d’una potent xarxa d’oficines comarcals que acostarà la institució als municipis i a les persones que habiten en ells. Les primeres actuacions consistixen en compatibilitzar els serveis de gestió tributària i assistència tècnica als ajuntaments en les oficines de gestió tributària d’Ontinyent i Llíria, al mateix temps que s’habiliten les instal·lacions que té l’àrea d’Infraestructures en set municipis de sis comarques. Això últim es traduirà en un millor aprofitament i condicionament d’espais per a oferir atenció pública a Alzira, Bétera, Alborache, Buñol, Utiel, L’Alcúdia de Crespins i Villar del Arzobispo.

  Al rellançament i ampliació d’esta xarxa d’oficines comarcals se li sumarà també l’increment dels serveis que presten als ciutadans, introduint l’assistència tècnica i l’assessorament als municipis. El procés que es durà a terme en les oficines de gestió tributària de Llíria i Ontinyent, per a completar l’adaptació a la nova xarxa i els nous serveis, s’escometrà també a Xàtiva, Gandia, Sagunt, Albaida, Utiel, Chiva, Vilamarxant i Ayora.

  L’alcaldessa de Benissuera ha sol·licitat també ajuda a la corporació provincial per a reformar el poliesportiu municipal. En este sentit, el president Mompó ha apuntat que “de cara als pressupostos del pròxim exercici, la corporació està escoltant i prenent nota de les necessitats dels pobles per a poder donar resposta en tot allò en què la corporació provincial té competències, a través de les diferents línies de subvenció de les quals disposa”.

  La Diputació de València ha destinat en els últims quatre anys més de 600.000 euros a Benissuera en el marc del Pla d’Inversions per a millorar infraestructures i serveis, i una altra quantitat similar a través del Fons de Cooperació Municipal per a inversions i despesa corrent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  “Ontinyent Participa” rep 20 propostes en les primeres hores de la seua nova edició

  La fase propositiva que començava aquest dilluns es perllongarà fins al 4 de març
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -