16/06/2024 - 16:37
Més

  Celebració del 20è Aniversari de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent: Un Milestone Cultural

  L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent va celebrar el seu 20è aniversari amb un concert que va omplir el Teatre Echegaray i va destacar com una fita cultural i educativa a la Ontinyent. Aquesta commemoració va ressaltar l'impacte positiu de la xarxa d'escoles AD LIBITUM en les carreres musicals de nombrosos músics valencians, amb el suport de solistes de renom i l'entusiasme del públic. La nit va ser una fusió de talent i emotivitat que va consolidar l'Orquestra Simfònica com un motor de creixement i aprenentatge musical a la regió.

  Altres notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent va commemorar els seus 20 anys d’incansable activisme cultural amb un concert que va atreure una audiència completa al Teatre Echegaray el passat dissabte 28 d’octubre. Aquesta efemèride va marcar un fita notable per a la formació musical, que ha estat un motor impulsor de les carreres de nombrosos músics valencians a nivell nacional i internacional.

  Batejat com a “20 anys d’orquestra simfònica a Ontinyent”, el concert aniversari va ser un esdeveniment destacat. La primera part va incloure la interpretació de la popular Simfonia núm. 40 de Mozart, i a la segona part, els solistes internacionals van prendre l’escenari, acompanyats per l’orquestra, per interpretar una selecció de peces musicals emotives.

  Abans del concert, es va celebrar un “café amb el director”, un espai de xerrada preconcert en què els esponsors i membres de l’orquestra es van reunir i van intercanviar idees. Aquesta oportunitat va ser aprofitada per presentar els directors i solistes de la nit.

  Els solistes que van participar en aquest esdeveniment excepcional van ser Rubén Parejo, catedràtic del Conservatori Superior de Música de València, a la guitarra; David Fons, professor del Conservatori “José Iturbi” de València, amb la viola; Enrique Palomares, concertí de l’orquestra de València, amb el violí; i David Llacer, solista de l’orquestra de València, amb un inusual solo de la tuba. Tots quatre van expressar el seu fort compromís amb el projecte i van destacar la importància d’una orquestra com aquesta en el panorama musical valencià.

  La direcció del concert va ser responsabilitat de Vicent Pelechano, director titular actual de la Banda Municipal de Música de Santander i director de l’orquestra simfònica de la Universitat Internacional “Menéndez Pelayo” de Santander. Pelechano va elogiar la importància d’aquest projecte, que reuneix joves promeses, músics professionals i destacats solistes internacionals amb l’objectiu de fomentar les carreres professionals dels joves músics que formen part de la xarxa d’escoles AD LIBITUM.

  Lluís Muñoz, director d’AD LIBITUM, va destacar la diversitat del programa musical i l’emotivitat de les obres interpretades, i va agrair a tots els abonats, empreses i particulars, així com a l’Ajuntament d’Ontinyent i Caixa Ontinyent, pel seu suport continuat a aquest projecte.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez Gramage, va expressar el compromís de l’ajuntament amb l’Orquestra Simfònica i va subratllar la importància d’aquest projecte que combina els esforços públics i privats per oferir beneficis significatius als ciutadans.

  La nit va concloure amb el Teatre Echegaray ple de persones que volien celebrar el 20è aniversari de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent i la seua contribució significativa a la promoció de la cultura i el talent musical.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -