Albaida reforçarà la vigilància del Palau dels Milà i Aragó

0

Albaida celebra una Junta Local de Seguretat on s’han tractat els atacs vandàlics soferts pel Palau dels Milà i Aragó, la violència de gènere i l’increment de robatoris al terme municipal. L’òrgan ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Josep Albert, i ha comptat amb el subdelegat del Govern a València, José Roberto González, membres de la subdelegació de govern, l’administració municipal i, així com, amb representants dels cossos de seguretat de l’Estat, la Generalitat i Policia Local d’Albaida.

Albert va transmetre a la Junta Local de Seguretat el malestar i preocupació de la ciutadania enfront dels comportaments incívics patits en Albaida en les últimes setmanes. Per una banda la destrucció dels banys públics en la revetlla de Carnestoltes i per altra les pintades realitzades el divendres en el Palau. En aquest segon cas en estar l’edifici declarat BIC l’agressió té consideració penal i tant la Policia Local com la Guàrdia Civil han obert investigacions per dirimir responsabilitats.

Des de l’Ajuntament d’Albaida s’ha transmés a la Subdelegació del Govern la necessitat d’instal·lar càmeres de circuit tancat en l’entorn d’aquest monument per a garantir la seua seguretat i d’ací a poc temps començaran els tràmits per a poder-ho fer. L’alcalde, Josep Albert, ha expressat que “parlem de coses molt serioses i que pertanyen a totes les albaidines i albaidins, hem de reaccionar de manera clara perquè no torne a passar” i a més “cal arrancar programes de sensibilització i informació a la ciutadania, en especial en els centres educatius, per explicar les conseqüències, però també la importància de cuidar el nostre patrimoni”.

Des del departament d’Igualtat de l’Ajuntament es va manifestar l’agraïment per la col·laboració policial amb el Centre de la Dona i l’estreta relació que hi tenen per a erradicar la violència de gènere de totes les àrees de la societat.
Robatoris al terme municipal.

El Tinent de la Guàrdia Civil, Juan Jiménez, va indicar la situació de la seguretat al terme d’Albaida. Si bé és cert que va haver-hi un increment de robatoris, aquests es concentren en una zona determinada i en un període molt concret durant el mes de gener de 2020. Amb les accions mampreses per evitar aquestes situacions s’indica des de la Guàrdia Civil que “ha millorat prou la situació”. De la mateixa manera el Tinent Jiménez va expressar que els robatoris en l’àmbit agrari són pràcticament inexistents a Albaida.