L’Ajuntament d’Albaida presta cobertura social a 46 famílies durant l’Estat d’Alarma

Complits els dos mesos del Decret d’Estat d’Alarma moltes famílies han vist agreujada la seua situació de vulnerabilitat. Des del departament de Benestar Social i la regidoria d’Atenció a les Persones i a la Diversitat han redoblat esforços per a garantir que cap persona amb necessitat quede desatesa davant la crisi sanitària i econòmica generada per la pandèmia de la COVID-19.

En el temps que dura aquesta situació excepcional s’ha prestat ajuda a 46 famílies de la localitat amb una quantia total de 8.320,94 €. Tot això sumat a l’assistència social de caràcter ordinari de l’Ajuntament d’Albaida, que s’ha anat prestant amb normalitat fins com al moment. Aquestes ajudes de reforç, per a no deixar cap persona desprotegida, corresponen des del 14 de març fins al 30 d’abril, i des del consistori es manté el compromís de seguir en aquesta línia de treball per a enfortit l’escut social en Albaida.

S’han emprat tant fons de la Diputació de València com de la Generalitat Valenciana, sense descartar fes ús de recursos municipal per a seguir fent front a la crisi, d’agreujar-se la situació. Per a la regidora de l’àrea, M. Àngels Salom, estem “en un moment de màxima vigilància per salvaguardar el benestar de tota la ciutadania, són temps on el més important és ajudar i evitar en la mesura del possible que es cronifique la pobresa en moltes famílies i que això faça que no puguen eixir mai d’aquest pou”. A més, “treballem perquè cada euro es multiplique almenys per dos, i per això gran part de les ajudes són amb vals de compra de productes essencials i saludables en el xicotet comerç local, garantint el teixit comercial del poble” ha conclòs Salom. Aquesta iniciativa suposa l’entrega de vals per 60, 40 i 30 € setmanals a les famílies que ho necessiten i són bescanviats en botigues d’alimentació i drogueria del municipi, la quantia dels quals ve marcada per la unitat familiar i altres factors socioeconòmics.

Per a l’Alcalde, Josep Albert, és “molt dur veure com hi ha persones que no tenen res per a dur-se a la boca i quan pensen en futur els horitzons són molt térbols, per això des de l’Ajuntament hem de treballar per a reactivar la nostra economia, però també hem de prestar assistència a qui ho necessita de manera immediata, som l’administració més pròxima i propera a la ciutadania” i “em consta que des del departament de Benestar Social estan treballant de valent perquè així ho siga”.

Des de Benestar Social es treballa estretament amb l’Agent de Desenvolupament Social per a buscar vies de reinserció sociolaboral, així com possibles formacions que milloren les seues capacitats per a ser contractades aquestes persones usuràries. Així com se’ls dona informació detallada d’ajudes al lloguer, moratòria d’hipoteca o com paralitzar pagaments de rebuts d’energia o aigua, entre altres accions encaminades a minimitzar les conseqüències de la crisi.

A banda, des de Benestar Social i els Serveis a la Dependència s’han vist incrementades les funcions per a assistir a les persones majors i o dependents, que en altres circumstàncies gaudien d’autonomia però que ara es veuen obligades a romandre en casa. Per això, des del Servei d’Atenció a Domicili (SAD) s’ha fet una especial vigilància per a satisfer necessitats com la recollida de medicaments, fer la compra i altres necessitats bàsiques.

Les persones que ho necessiten poden contactar amb Serveis Socials en el telèfon 607404186 o al de l’Ajuntament al 962900960.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Assemblea General de Caixa Ontinyent aprova els comptes de 2019

Dinamitzar l’economia de la zona i adequar a les circumstàncies actuals els models de servei …