Una persona detinguda a Albaida per un delicte d’estafa i altre de simulació de delicte

0
Ajuntament d'Albaida

La Guàrdia Civil de València va procedir a la investigació d’una persona per simular un robatori amb violència i intimidació quan eixia d’una entitat bancària en la localitat d’Albaida.

Aquesta actuació s’emmarca dins dels serveis establits per a prevenir i evitar la comissió de delictes relacionats amb l’estafa i simulació de delicte en la província de València.

El passat 2 de maig, la Guàrdia Civil va tenir coneixement d’uns fets, mitjançant una denúncia d’un home, que indicava que havia patit el robatori de joies i diners en efectiu quan eixia d’una entitat bancària.

Immediatament es va iniciar un operatiu per part de la Guàrdia Civil de Benigànim i Ontinyent, encaminat a esclarir els fets denunciats per aquesta persona. Fruit de les gestions realitzades, els responsables de la recerca van poder comprovar que el robatori va ser simulat per aquesta persona, la qual després de posar la denúncia falsa, va estafar a la seua asseguradora amb 1.080 euros, a través de diversos efectes que es declaraven com sostrets i estaven en poder dels denunciants en un traster proper al seu domicili.

La quantia dels efectes que figura en la denúncia ascendia a 300 euros, un rellotge i un anell d’or.

Per tot açò, la Guàrdia Civil, va procedir a la investigació d’un home de 69 anys i nacionalitat espanyola, per un delicte de simulació de delicte i delicte d’estafa. Les diligències han passat a la disposició del Deganat dels Jutjats d’Ontinyent.

La Guàrdia Civil de València adverteix de les conseqüències en les quals pot incórrer el denunciant si es demostra que els fets denunciats són falsos o que ha sigut víctima de fets inexistents, per açò es recorda que la presentació d’una denúncia falsa comporta la comissió d’un delicte.

Font: Guàrdia Civil

Publicitat