728x90px covid-aj-onti-01

Albaida demana la participació ciutadana per a elaborar les seues ordenances municipals

L’Ajuntament d’Albaida ha establert els mecanismes per a la participació ciutadana en les seues ordenances municipals. El regidor de Model Social i Econòmic, Alejandro Quilis, ha expressat que “tot i que és un imperatiu legal, des d’Albaida, volem donar-li la publicitat adequada perquè la ciutadania participe de l’elaboració de les ordenances que regulen la convivència al nostre poble” i és que “no volem que la participació siga una cosa de tràmit, que quede en un calaix per a cobrir un expedient, per això demanem la implicació de les veïnes i veïns d’Albaida per a poder aconseguir les millors normes possibles per a tothom”. D’aquesta manera les persones interessades tenen fins al 17 de març per a poder presentar les seues al·legacions i suggeriments.

A més, per a Quilis es tracta “d’anar fent múscul i entrenant a la ciutadania de cara als processos participatius que encararem en breu com el Pla Estratègic, DEMA, i els Pressupostos Participatius, on caldrà la major concurrència possible per a garantir la viabilitat de l’aposta”.

En aquest cas es tracta de dues normes que van a regular l’ús dels espais públics. Per una banda està l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per la utilització privativa o l’aprofitament especial dels locals de titularitat municipal i per l’altra l’Ordenança reguladora de la utilització temporal o esporàdica d’edificis, locals i instal·lacions municipals per associacions, entitats, col·legis i agrupacions sense ànim de lucre.

Els dos esborranys es poden trobar en el Portal de transparència o entrant directament al següent enllaç http://bit.ly/AlbaidaParticipacio i des d’on s’indiquen els procediments per a participar en el redactat final.
“És important que la població opine sobre les taxes i espais públics que seran regulats, ja que serà ella qui en faça ús al cap i a la fi” i a més “també és una manera de què totes i tots sapiguem amb quins espais públics comptem per a l’elaboració de l’activitat cultural a Albaida, on les associacions i col·lectius tenen un pes molt gran dins de l’alt nivell d’oferta que tenim” ha volgut manifestar el regidor de Promoció de la Cultura i del Patrimoni, Josep Manuel Juan.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Rosario Sanz serà homenatjada per recordar el paper de les dones de la seua generació

Dins de les activitats al voltant del este dissabte hi ha un homenatge a la …