Albaida anúncia la suspensió de les capitanies i càrrecs en les festes de Moros i Cristians de 2020

Aquesta vesprada de dissabte, la població d’Albaida ha anunciat oficialment la suspensió de les capitanies i la representació dels càrrecs de les seues festes de Moros i Cristians d’aquest any.

Segons han informat aquesta mateixa vesprada, 18 d’abril ha tingut lloc una reunió per videoconferència en la que l’Ajuntament d’Albaida, representat pel seu alcalde Josep Antoni Albert i d’altra part la Junta Central de Moros i Cristians, representada pel seu president Vicent Bellver junt a les quatre persones festeres que ostenten el càrrecs de capitanes, Rosa Esplugues i Reme Tormo, l’ambaixadora Ainhoa Bernabeu i l’ambaixador David Tormo, s’han reunit per parlar del futur de la representació dels càrrecs en les festes del 2020.

“Davant la incertesa social i econòmica creada per la pandèmia del COVID-19 i donat que els càrrecs festers del 2020 no han tingut l’oportunitat de disfrutar de cap dels actes previstos en l’agenda festera anual d’Albaida com ara; la proclamació de càrrecs, el concert fester, l’entrega de pergamins, el mig any així com els actes de setembre i de la setmana gran d’octubre, s’acorda celebrar les Festes de Moros i Cristians 2020 -en la mesura de les possibilitats que vindran marcades per la crisi sanitària- suprimint la figura del càrrecs festers i la representació de les capitanies. D’aquesta manera, Pirates i Moros Nous suspenen la seua capitania que reprendran en 2021, no obstant això es mantenen els actes de setembre i d’octubre sense comptar amb la representació dels càrrecs” expliquen.

“Conscients del que suposa la festa per als càrrecs i les seues filaes com també per al seu entorn familiar, per no parlar de la inversió econòmica que realitzen, hem acordat que la prioritat en aquestes circumstàncies és vetlar pels interessos de les filaes i els càrrecs festers realitzant un exercici d’empatia, responsabilitat i sentit comú cap a ells i les seues filaes” han conclós.

Pendent de suspendre completament les festes d’Octubre

Al comunicat expliquen que a hores d’ara és prematur debatre sobre l’anul·lació de les festes d’octubre, i és per això, tan prompte com finalitze l’estat d’alarma i aquest període d’incertesa permeta prendre decisions amb més prudència, tornaran a reunir-se per consensuar una decisió sobre les festes.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Prop de 40 comerços, empreses i personal autònom d’Albaida s’inicien en la transformació digital

Quasi 40 comerços, empreses i personal autònom d’Albaida han completat el Curs d’iniciació a la …