Albaida celebra el Dia Mundial del Turisme amb la inauguració de l’exposició “Segrelles i la promoció turística”

0
rpt

El proper 27 de setembre es celebra el Dia Mundial del Turisme i a Albaida s’han programat una gran varietat d’activitats que es desenvoluparan fins al proper 27 d’octubre.L’acte central d’aquesta celebració serà l’exposició “Segrelles i la promoció turística” que s’inaugurarà el proper 27 de setembre a les 20:00 hores a la Tourist info d’Albaida, ubicada al Palau dels Milà i Aragó.

L’exposició “Segrelles i la promoció turística” mostra la col·lecció de cartells i postals que Segrelles va realitzar als anys 20 per a la Compañía Española de Turismo. A més, es podrà  veure material inèdit com esbossos, correspondència i material publicitari. Les obres pertanyen a col·leccionistes particulars, per tant, estem parlant d’una oportunitat única per acostar-nos als primers passos que van servir per començar a escriure la historia del turisme al nostre país. 

“Segrelles i la promoció turística” es podrà visitar fins al proper 27 d’octubre i es realitzaran dos visites guiades gratuïtes el 29 de setembre i el 27 d’octubre, on el visitant també podrà conèixer la seua Casa Museu.

Dins dels actes de celebració del Dia Mundial del Turisme, es realitzaran visites guiades gratuïtes als diferents recursos turístics de la ciutat. 

El divendres 27 de setembre hi haurà una jornada de portes obertes al Museu Internacional de Titelles de 09:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 hores. Dissabte 28 a les 12:30 hores es realitzarà una visita guiada al Palau dels Milà i Aragó. 

Les activitats continuaran durant el mes d’octubre. Divendres 4 a les 19:30 hores a la Casa Museu Segrelles hi haurà el concert “Música en el temps de Segrelles” per la soprano Sara Maria Peinado i el pianista Rafael Soler. Interpreten obres de Joaquín Rodrigo, Manuel Palau i Frederic Monpou. 

Dissabte 5 a les 11:30 hores hi haurà una visita guiada al Museu Internacional de Titelles d’Albaida i a l’Exposició Permanent de Betlems i Diorames. Abans es farà una xicoteta representació amb titelles elaborats pels xics i xiques de la Residència Caixa Ontinyent. 

Diumenge 6 visita guiada al campanar d’Albaida (amb Toc Manual de Campanes) i a l’Església Parroquial de l’Assumpció de la Mare de Déu. 

Diumenge 13 a les 12:00 hores taller de construcció de titelles de vareta amb el titellaire Edu Borja al Museu Internacional de Titelles. 

Diumenge 20 a les 12:00 hores taller de construcció d’autòmats amb Hernan Lira (Argentina) al Museu Internacional de Titelles. 

Les activitats són gratuïtes i per tal de participar es requereix inscripció prèvia a la Tourist info d’Albaida 96 239 01 86. Tota la programació es pot consultar a la pàgina web www.albaidaturisme.com