728×90 caixa onti estiu
Home > Ontinyent > S’obri la votació per escollir el sentit viari de l’Avda Torrefiel

S’obri la votació per escollir el sentit viari de l’Avda Torrefiel

El procés participatiu perquè el veïnat del Llombo decidisca el sentit viari de l’Avinguda Torrefiel també donarà veu a comerços i establiments del barri. El procés, que s’obrirà aquest dimarts i al qual es podrà votar fins dijous 7 de febrer, comptarà amb un agent de participació ciutadana que serà l’encarregat de recollir el vot als propis comerços i establiments.

La consulta s’articularà amb el mateix sistema que ve emprant-se des de 2014 a “Ontinyent Participa”, podent votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al barri del Llombo, a l’Ajuntament, el Centre Cívic del Llombo i la web www.ontinyentparticipa.es. L’Ajuntament ha difós durant els dies previs fullets informatius al barri per difondre aquest procés participatiu. Les opcions sobre les que el veïnat, comerços i establiments podrà decidir seran dues, i afectaran tota l’Avinguda: doble direcció amb pàrking en cordó (amb 40 places menys d’estacionament) o direcció única amb pàrking en bateria i 40 places d’estacionament. Els resultats es faran públics divendres 8 de febrer.

EconomyCash Juny

El canvi a sentit únic està recomanat al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) així com al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que va ser aprovat per unanimitat del plenari, i que va comptar amb una elevada participació ciutadana. A més, el canvi es va produir amb el consens de diferents entitats i associacions després de dos reunions amb data 8 d’octubre i 23 de novembre. Tot i això, el canvi es va fer de forma provisional, i davant la disparitat d’opinions sorgides al respecte, s’ha volgut obrir aquest procés participatiu per conèixer l’opinió del veïnat. 

L’associació de Veïns el Llombo demana obrir la votació a la resta de la ciutat

L’Associació de Veïns el Llombo ha registrat una instància a l’Ajuntament d’Ontinyent on indiquen que “els únics representants del barri i del poble que coneguem són els regidors municipals elegits democràticament”. 

Assenyalen que no queda clar que hi ha que votar “No sabem que es vota. L’avinguda del Comte de Torrefiel d’un o de dos sentits. Tota la via? Parcialment? Cap altre canvi? No ens ho ha dit, i per votar, fa falta saber abans que es vota”.

Per aixó l’Associació de Veïns el Llombo es manifesta en contra de la decisió municipal de convocar la votació al barri. I, al mateix temps, volen deixar constància que “estem oberts a totes les reunions que siguen necessàries”. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Ajuntament destinarà quasi 340.000 euros per recolzar a ADIEM

L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà 338.650 euros en 2019 per recolzar l’activitat a la ciutat d’ADIEM, l’Associació …