30/05/2024 - 16:03
Més

  S’obri la votació per escollir el sentit viari de l’Avda Torrefiel

  Altres notícies

  El procés participatiu perquè el veïnat del Llombo decidisca el sentit viari de l’Avinguda Torrefiel també donarà veu a comerços i establiments del barri. El procés, que s’obrirà aquest dimarts i al qual es podrà votar fins dijous 7 de febrer, comptarà amb un agent de participació ciutadana que serà l’encarregat de recollir el vot als propis comerços i establiments.

  La consulta s’articularà amb el mateix sistema que ve emprant-se des de 2014 a “Ontinyent Participa”, podent votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al barri del Llombo, a l’Ajuntament, el Centre Cívic del Llombo i la web www.ontinyentparticipa.es. L’Ajuntament ha difós durant els dies previs fullets informatius al barri per difondre aquest procés participatiu. Les opcions sobre les que el veïnat, comerços i establiments podrà decidir seran dues, i afectaran tota l’Avinguda: doble direcció amb pàrking en cordó (amb 40 places menys d’estacionament) o direcció única amb pàrking en bateria i 40 places d’estacionament. Els resultats es faran públics divendres 8 de febrer.

  El canvi a sentit únic està recomanat al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) així com al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que va ser aprovat per unanimitat del plenari, i que va comptar amb una elevada participació ciutadana. A més, el canvi es va produir amb el consens de diferents entitats i associacions després de dos reunions amb data 8 d’octubre i 23 de novembre. Tot i això, el canvi es va fer de forma provisional, i davant la disparitat d’opinions sorgides al respecte, s’ha volgut obrir aquest procés participatiu per conèixer l’opinió del veïnat. 

  L’associació de Veïns el Llombo demana obrir la votació a la resta de la ciutat

  L’Associació de Veïns el Llombo ha registrat una instància a l’Ajuntament d’Ontinyent on indiquen que “els únics representants del barri i del poble que coneguem són els regidors municipals elegits democràticament”. 

  Assenyalen que no queda clar que hi ha que votar “No sabem que es vota. L’avinguda del Comte de Torrefiel d’un o de dos sentits. Tota la via? Parcialment? Cap altre canvi? No ens ho ha dit, i per votar, fa falta saber abans que es vota”.

  Per aixó l’Associació de Veïns el Llombo es manifesta en contra de la decisió municipal de convocar la votació al barri. I, al mateix temps, volen deixar constància que “estem oberts a totes les reunions que siguen necessàries”. 

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -