29/03/2024 - 2:41
Més

    El PP d’Ontinyent presenta una moció per paralitzar la llei Celáa

    Altres notícies

    La portaveu del Partit Popular d’Ontinyent, Mercedes Pastor, ha presentat una moció al ple el principal acord del qual és sol·licitar la paralització de la reforma de la Llei orgànica d’Educació (LOMLOE), coneguda com a Llei Celáa. Es tracta, tal com explica Mercedes Pastor en la moció, “d’una llei que restringeix la llibertat dels pares en l’educació dels seus fills i atenta contra pluralitat del nostre sistema educatiu, atacant al model d’educació concertada àmpliament recolzada per les famílies de la nostra ciutat d’Ontinyent i trencant la complementarietat de xarxes recollida en la Constitució”.

    Tal com assenyala la portaveu del PP a l’ajuntament d’Ontinyent, “el Govern espanyol ha exclòs per primera vegada en la història de la democràcia a la comunitat educativa en la tramitació d’aquesta reforma, la qual cosa evidencia la falta de voluntat de l’Executiu d’arribar a acords i consensos tan necessaris en un àmbit tan important com l’educació”.

    Així mateix, denuncien els populars, “la proposta d’acord en el Congrés entre PSOE, Unides Podem i ERC per a eliminar el castellà com a llengua vehicular de l’Educació és una discriminació i un atropellament més de la nostra Constitució, en l’article de la qual 3 es recull que el castellà és llengua oficial de l’Estat i que tots els espanyols tenen el dret i el deure de conéixer-la”. Des del PP ontinyentí destaquen que “existeixen sentències que han deixat clar que el castellà ha d’usar-se en una «proporció raonable» en l’ensenyament en les Comunitats Autònomes amb llengua cooficial i que el Tribunal Constitucional ha afirmat que «és constitucionalment obligat que les dues llengües cooficials siguen reconegudes pels poders públics competents com vehiculares»”.

    La moció que presenta el PP d’Ontinyent posa en valor que la llibertat i la pluralitat han de ser pilars de la nostra societat i que la reforma educativa plantejada pel govern central manca d’aqueix esperit, com han alertat també docents i pares, les crítiques dels quals han quedat constatades en aquests últims dies tant en xarxes com en els propis col·legis concertats d’Ontinyent.

    Els populars insisteixen que “la supressió del concepte de la demanda social és un clar atac a la llibertat dels pares per a triar el centre en el que volen educar als seus fills, i la discriminació cap al castellà que comporta l’esmena pactada PSOE, Unides Podem i ERC és una vulneració de la nostra Carta Magna”, tal com assenyalen en la moció signada per la portaveu del PP, Mercedes Pastor.

    Des del PP destaquen també l’atac als Centres d’Educació Especial, ja que la coneguda com a Llei Celaá ha inclòs en la seua Disposició Addicional Quarta el tancament progressiu dels Centres d’Educació Especial en un període de 10 anys, fins al pròxim 2030, i només estableix la possibilitat de mantindre alguns d’ells per a atendre “els alumnes que requerisquen d’una atenció molt especialitzada”.

    El PP d’Ontinyent espera obtindre els vots suficients perquè la moció tire avant i sol·licitar així, per part de l’ajuntament d’Ontinyent, la paralització de la LOMLOE i manifestar igualment l’adhesió al manifest de la plataforma “més lliures, més plurals, més iguals”, en defensa de la llibertat educativa i de la pluralitat del sistema educatiu actual.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -