11/12/2023 - 11:24
Més

  Les visites de grups a Ontinyent augmenten un 36% després de l’apertura de l’Alberg Perú

  Altres notícies

  Regne Unit, França i Alemanya són els països amb major afluència de visitants comptabilitzats a l’últim any a l’Oficina de Turisme d’Ontinyent, que ha registrat un augment del 18% dels turistes estrangers en l’últim any. Així s’extrau de l’últim informe anual de visites a la Tourist Info de la ciutat, al qual es constata que aquest espai ubicat al Palau de La Vila ha rebut més de 24.400 visitants en 2014, una xifra que supera en prop de 3.000 visitants els 21.523 registrats l’any anterior, aconseguint a més a més els millors resultats, almenys, de l’últim lustre.

  El regidor de Turisme, Joan Sanchis, apuntava que estes dades “lògicament no són les dels visitants totals que rep el municipi, que no es pot comptabilitzar i és molt superior, però sí ens indica que amb les accions de promoció turística preses tant per l’ajuntament com per la iniciativa privada anem pel bon camí”, destacava. Altra xifra significativa és l’augment de les visites de grups organitzats, que supera en un 36% la de l’any anterior, grups que en molts casos han aprofitat la posada en marxa de nous serveis turístics al llarg de l’any com ara l’Alberg Perú, els museus del Tèxtil i de Gegants i Cabets o el doble desplaçament del “Tren de la Dipu” a la ciutat.

  Tot i l’augment de visitants estrangers (de 820 a 969, principalment d’Europa, però també puntualment d’alguns països americans i asiàtics), el 92% dels visitants són del territori espanyol, sent el 53% valencians i el 47% restant d’altres comunitats autònomes, sent les més destacades Madrid, Catalunya i Andalusia. La majoria de consultes realitzades han versat sobre aspectes d’informació local (plànols, telèfons, transports, o serveis municipals), festes, turisme rural, paratges naturals i senderisme. Altres aspectes molt demandats han estat els relacionats amb la restauració, gastronomia i allotjaments, així com la les activitats culturals i esportives, artesania i oci.

  Joan Sanchis recordava que “la promoció econòmica ha estat i és el principal objectiu del Govern Municipal, i pensem que el turisme pot ajudar per la seua influència directa a l’hosteleria i el comerç en general. Les xifres registrades són indicatives de què estem fent passos endavant per demostrar que el turisme a Ontinyent és atractiu, i ens animen a seguir treballant per explotar-lo més, i traure-li tot el partit econòmic possible”, concloïa el regidor.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -