L’EntreComarques torna de nou a la Vall d’Albaida després dels noranta visitants que van atraure en febrer Quatretonda, Benigànim, Llutxent i Aielo de Malferit. La primera cita, dissabte a les 10:30 a Beniatjar, per a conéixer els encants i la forma de vida d’un poble menut de l’interior, així com la producció de l’oli d’oliva. I a les 16:30, Ontinyent oferirà un recorregut històric per a descobrir com es va viure la Guerra Civil a la capital de la Vall d’Albaida a través dels edificis i espais urbans més emblemàtics, des dels fets revolucionaris de l’estiu del 1936 fins a la construcció de més d’una desena de refugis antiaeris l’any 1938 amb la visita a l’interior del refugi antiaeri de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado i el refugi públic del Regall.

Diumenge de matí, Montitxelvo oferirà un recorregut pel casc urbà amb visita a l’església de Santa Anna, les restes de la muralla, les manisetes devocionals, l’Arcaeta del Planet i el riu-rau. De vesprada, Salem obrirà l’església de Sant Miguel Arcàngel i portarà els visitants pels carrers principals i el nucli urbà per a mostrar els plafons ceràmics dels segles XVII, XVIII, XIX i XX; les cases senyorials, de finals del XIX i principis del XX; el Parc dels garrofers, amb el rellotge de sol de Joan Olivares; o el cementeri del 1900, on destaca un conjunt de capella i dos panteons de rajola a cara-vista d’estil modernista que recorda les construccions aragoneses. A més, amb motiu de la setmana de la dona, a les 19 hores es representarà l’obra “Enrollados” que podran disfrutar gratuïtament.

Per a participar de les visites guiades cal inscriure’s en valldalbaida.com. Les rutes tenen un cost de 5 euros que inclou les entrades, una degustació gastronòmica i un detall que es lliura en acabar el dia. L’EntreComarques és un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta i Baixa, la Safor i la Costera-Canal de Navarrés organitzat per les seues mancomunitats en col·laboració amb els ajuntaments i el patrocini del patronat provincial de Turisme de la Diputació de València.