20/05/2024 - 6:03
Més

  Diputació adjudica la primera fase de la millora de l’accés a Beniatjar des de l’autovia

  Altres notícies

  La Diputació de València continua fent nous passos en el projecte de millora de la seguretat viària de la CV-622, la carretera d’accés a Beniatjar des de l’autovia CV-60 (l’Olleria-Gandia). Es tracta d’una obra que servirà per a incrementar la seguretat de la via, una llarga reivindicació dels veïns de la zona.

  Segons la diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, “es tracta d’una de les actuacions previstes en les carreteres de la Vall d’Albaida, que en este cas està a punt de començar, i que tindrà continuïtat a través d’una segona fase, després d’haver rebut ja els permisos corresponents en matèria mediambiental”.

  Tal com indica Mazzolari, el projecte s’ha dividit en dos fases d’actuació. La primera d’elles comprén el tram més pròxim a la localitat (entre els quilòmetres 3,2 i 4,5) i s’espera que s’inicie abans d’acabar l’any.

  Quant a la segona, la qual comprén el tram més pròxim a l’autovia (entre els quilòmetres 0 i 3,2), s’acaba d’aprovar el projecte després de l’Informe d’Impacte Ambiental de tota l’actuació i el favorable de Patricova (Pla d’Acció Territorial sobre Prevenció del Risc d’Inundació en la Comunitat Valenciana), per la qual cosa el següent pas serà l’expropiació dels terrenys necessaris per a l’obra.

  Els treballs en esta carretera contemplen una la millora de la funcionalitat, la seguretat viària i l’accessibilitat al municipi de Beniatjar, la qual cosa s’aconseguirà mitjançant l’ampliació de la plataforma a 6 metres d’amplària, la creació de cunetes xafables i l’eliminació d’obstacles laterals i desnivells. Cal tindre en compte que la via actual té una calçada massa estreta, sense voral en alguns trams i amb una cuneta molt profunda, la qual cosa generava diversos problemes de seguretat.

  El projecte també inclou augmentar la consistència del traçat, millorar els accessos dels camins confrontants, la renovació del ferm i una senyalització més completa. A això cal afegir que, en el tram corresponent a la segona fase de les actuacions, està prevista l’execució de dos estructures sobre els barrancs de Castellar i de Benicadell, ja que no és possible aprofitar els dos ponts que existeixen actualment, per no adequar-se a la nova amplària de la carretera.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -