La Diputació de València i el Fons Valencià per la Solidaritat fomentaran la Cultura de la Pau a municipis de la Costera i la Vall d’Albaida

0

El Fons Valencià per la Solidaritat ha realitzat una visita institucional a la Diputació de València després de la renovació de la seua Junta Executiva. Aquesta visita ha premés reactivar el contacte amb la Diputació després de les eleccions municipals de maig de 2019 i de la constitució de la nova corporació provincial.

La reunió institucional entre la Diputació de València i el Fons Valencià ha estat encapçalada per Mentxu Balaguer, Diputada de Cooperació Internacional de la institució provincial, i Álvaro  Escorihuela, president del Fons Valencià i Regidor de l’Ajuntament de Vila-real. A més a més, a la reunió han participat membres de la nova Junta Executiva del Fons com ara la Vicepresidenta i Regidora de l’Ajuntament de Canals, Verónica Ferri; el Secretari i Alcalde de L’Olleria, Ramón Vidal; i els Vocals Ferran Lloret i Rafael Mateu, Regidor de Pedreguer i Alcalde d’Estivella, respectivament; així com el Gerent de l’entitat, Esteve Ordiñana.

La finalitat d’aquesta reunió ha tingut una triple vessant. En primer lloc s’ha reprès el contacte entre ambdues entitats, després de les eleccions municipals, la constitució de la corporació provincial i la celebració de l’assemblea extraordinària del Fons. En segon lloc, s’ha valorat la col·laboració mútua en projectes com “Impulsant polítiques de gènere en el municipi de San José de Chiquitos (Bolívia)”, desenvolupat pel Fons Valencià junt amb la contrapart CEPAD i cofinançat per la Diputació de València, i que té com a finalitat avançar en la construcció de la igualtat i l’equitat, continuant enfortint a les institucions en l’aplicació de polítiques de gènere per previndre i actuar amb més i millor competència contra la violència de gènere, elevar l’autonomia econòmica de la dona i sensibilitzar a la població respecte amb la salut i drets sexuals i reproductius. D’aquest projecte es beneficien de manera directa 8.299 dones, que representen quasi un 50% de la població, de les quals 9 de cada 10 han patit o pateixen violència de gènere. 

Per últim s’han explorat noves vies de col·laboració enfocades a l’educació per al desenvolupament, com ara la realització a 8 municipis de la província de València, entre els que es troben localitats de la Costera i la Vall d’Albaida, del projecte “València per la Pau”, per a acostar l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 16: Pau, Justícia i Institucions Sòlides a la població valenciana, conscienciant a la ciutadania de municipis valencians sobre la importància de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els Drets Humans, mitjançant diverses activitats didàctiques i de sensibilització a instituts i centres municipals, basades en la Cultura de la Pau i la no violència.

Tant el President del Fons Valencià, Alvaro Escorihuela, com la Diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, han manifestat la importància de continuar enfortint i ampliant les relacions de treball i de cooperació de les dues institucions per seguir vinculant a la població valenciana en l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Fons Valencià per la Solidaritat és l’associació que aglutina els recursos econòmics destinats a la cooperació de 112 ajuntaments i 9 mancomunitats de la Comunitat Valenciana, i els dedica a projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament. Actualment, a la província de València, el Fons Valencià compta amb 88 entitats locals sòcies de les quals 80 són ajuntaments i 8 mancomunitats.