900 alumnes participen en la campanya de prevenció de consum de tabac de la UPCCA

Al voltant de 900 alumnes han participat en la campanya de prevenció de consum de tabac, que la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha estat impartint al llarg del curs escolar a diferents centres d’Educació Primària. La campanya concloïa aquest dijous al CEIP Ramon Esteve de La Pobla del Duc, amb l’entrega del premi del IX Concurs de Cartells, del qual ha resultat guanyadora Míriam Gómez Calabuig, alumna d’aquest centre. 

D’aquesta manera, la UPCCA ha realitzat un total de 42 xerrades, a l’alumnat de 6é de primària, en 28 centres de 16 municipis de la Vall d’Albaida. Aquesta campanya de prevenció té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre els perills de les addiccions en general i especialment en l’addicció al tabac, així com evitar el consum o almenys retardar l’inici d’aquest consum entre el jovent. Des de la UPCCA destaquen que “l’edat d’inici de consum de tabac es troba al voltant dels 13 anys, per això dirigim aquestes campanyes de prevenció a l’alumnat de 6é de primària, que té entre 11 i 12 anys i que encara és molt receptiu” expliquen.

A més d’aquestes xerrades, l’alumnat tenia l’oportunitat de participar en un concurs de cartells, que ja compleix nou edicions. Al concurs han participat alumnes de centres de La Pobla del Duc, Agullent, Atzeneta d’Albaida, Montaverner, Ontinyent, Alfarrasí i Llutxent. Finalment, Míriam Gómez ha resultat guanyadora del concurs i ha sigut recompensada amb un lot de material escolar. A més, el cartell dissenyat per Míriam serà utilitzat per la UPCCA per il·lustrar pròximes campanyes de prevenció de consum de tabac.

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar, destaca “la gran tasca que fan des de la UPCCA per conscienciar a la població en general, i concretament als nostres joves, de les conseqüències i aspectes negatius que comporten les addiccions”. Gomar també felicitava de manera especial a la guanyadora i  agraïa la col·laboració de tots els centres educatius que han participat en aquestes xerrades i de l’alumnat participant. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Prop de 400 persones demanen formar-se al proper curs de l’Escola Oficial d’Idiomes a Ontinyent

Un total de 392 persones han sol·licitar cursar alemany, francès, anglès i valencià en algun …