IniciCulturaLa Comparsa Mossàrabs presenta el sainet fester “De la festa, la vespra”.

La Comparsa Mossàrabs presenta el sainet fester “De la festa, la vespra”.

Com a últim acte presentat pel Comité d’Oci de l’Ambaixada, la Comparsa Mossàrabs porta a escena el sainet fester “De la festa, la vespra”. L’obra, escrita i dirigida per Rosana Ferrero, que exposa en clau d’humor les situacions quotidianes de qualsevol familia d’Ontinyent en la Setmana Gran.

Rosana Ferrero, primera dona de la ciutat que porta endavant aquestt tipus de teatre, pretén  d’aquesta manera, rendir un sentit homenatge a totes les dones del poble, a qui considera maquinaria vital en la sombra del bon transcòrrer de les nostres festes.

L’obra compta amb 10 actors i quasi 30 figurants, entre els quals es troben 8 xiquets. Els participants són en majoria integrants de la Comparsa Mossàrabs, tot i que entre els actors principals es troben també components de les comparses Bucaneros, Benimerins, Omeies  i amics i amigues aficcionats a l’interpretació com Susana Martínez, Pilar Serrano, Noelia Ferrero, Santi Alonso, Juanfra Rubio i Juan Antonio Alcaraz. A la part tècnica es compta amb Enrique Galiana, President de l’Agrupació Artística d’Ontinyent, principal asessor dels actors durant els assajos i amb qui també treballen Julia Gisbert, Agustín Muñoz, Tere Belda i Cecilia Gironés.

En aquest sainet, s’ha comptat també amb l’ajuda de Fernando Albert de la Comparsa Llauradors i  Rafael Jordà, que a més de mossàrab i llaurador, és un dels actors principals.

El grup de treball es va posar en marxa al mes desembre, amb els primers albors del text. El sainet naix d’una proposta de Rafael Penadés, protagonista de l’obra junt a Sabina Francés, que encarna la dona que Rosana tracta d’homenatjar,  inspirada en la seua propia mare.

Rosana va voler posar el sainet a disposició de la seua Comparsa com a acte d’Ambaixada, on el van aceptar i acollir amb gust, prestant a l’autora tot el suport que necessitara. Rosana qualifica aquest gest “d’impagable” en un any tan especial, ja que a més de l’Ambaixada,  gaudeix de pertànyer a la esquadra del Primer Trò.

L’estrena tindrà lloc al Teatre Echegaray el proper 14 d’agost a les 20:30. El preu de les entrades és de 5 euros i estaran a la venda a partir del 26 de juny en Perruqueria Rubio, Tejidos Insa i Centre d’Estètica Toni Ribera. També es podran adquirir als sopars de comparsa i reservant-les en la direcció de correu electrònic comparsamossarabsontinyent@gmail.com

Ines Ferri
Ines Ferrihttp://www.tvdigitalontinyent.com
Sóc un projecte de comunicadora, graduada en Comunicació Audiovisual per l'UPV. Amant del periodisme d'investigació. "És impossible no comunicar".
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular