25/06/2022 - 13:21
IniciDestacatMor un alpinista d'Ontinyent a una expedició en Kirguizistan

Mor un alpinista d’Ontinyent a una expedició en Kirguizistan

Ahir diumenge 21 de juny, l’ontinyentí Álex Vicedo (24) va pedre la vida junt a altres dos alpinistes de Girona, Jos Cotrina(24) i Pol Rodríguez(18), després de quedar atrapats per una allau mentre realitzaven una expedició a Kirguizistan.

Kirguizistan és un país molt muntanyós de l’Àsia Central, que limita amb la Xina a l’est, el Kazakhstan al nord, el Tadjikistan al sud, l’Uzbekistan a l’oest, i amb capital a Bixkek.

Segons ha informat la FEEC, l’accident es va produïr concretament al cim d’ Ak-Too, de 4.200 metres,  en la zona del Parc Nacional d’Ala-Acha, al glaciar de la Corona.

Els tres joves, d’entre 18 i 24 anys , formaven part d’un grup de 9 alumnes del Centre de Tecnificació, que realitzaven una estancia al país asiàtic, acompanyats per un instructor de la FEEC. L’expedició, havia sortit el passat 16 de juny de Barcelona en direcció a la capital del Kirguizistan i tenien previst tornar el 15 de juliol a casa.

La resta de components de l’expedició no han resultat ferits i actualment es troben en perfectes condicions. Des de l’ambaixada espanyola situada al país veí de Kazakhstan, s’han iniciat els processos pel retorn dels membres de l’expedició. La FEEC s’uneix al dol de les famílies i amics dels alpinistes.

Toti Valés, cap de l’expedició, va ser qui va informar a la FEEC del desastre, que es va comunicar a les 22:46h, 18:46 hora local.

La FEEC ja s’ha posat en contacte amb les families, l’ambaixada espanyola, el Cos de Mossos d’Esquadra i l’assegurança dels expedicionaris, organitzant tasques per a la recuperació dels cossos. Finalment, aquestos ja han estat trobats i s’han iniciat tasques per a l’evacuació en helicòpter.

La FEEC ha comunicat que, a mesura que es vagen coneguent noves dades seràn degudament transmeses.

Imatges de EFE.

 

Ines Ferri
Ines Ferrihttp://www.tvdigitalontinyent.com
Sóc un projecte de comunicadora, graduada en Comunicació Audiovisual per l'UPV. Amant del periodisme d'investigació. "És impossible no comunicar".
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents