150 persones representaràn “La Passió de Crist” a la plaça major d’Ontinyent

0

Ontinyent obrirà enguany la Setmana Santa amb la representació d’un musical sobre la Passió de Crist a la Plaça Major, que es convertirà en un gran espai escènic urbà on s’habilitaran cadires per a prop de 800 espectadors. L’espectacle, organitzat per l’Ajuntament i la Societat Unió Artística Musical (SUAMO), es posarà en escena el 12 d’abril (vespra de Diumenge de Rams) a les 21:30 hores, i comptarà amb la participació de 150 persones de diverses associacions locals: la Junta de Confraries i Germandats, el Projecte Trèvol, el Centre de Dansa Òpera, la Colla de Campaners i l’Agrupació Artística d’Ontinyent.

El Regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, explicava que es tracta d’una iniciativa “que dóna continuïtat a la nostra aposta per aprofitar els espais urbans per traure la cultura al carrer, en esta ocasió, a més, involucrant a col·lectius i associacions que convertiran aquest en un gran espectacle fet per i per al poble”, destacava. Oviedo participava esta vesprada en la presentació de l’acte en una roda de premsa al museu MAOVA, a la qual acudia també José Mª Ferrero en representació de la SUAMO, entitat de la que va partir la idea, així com membres de les diverses associacions participants.

Antonio Ferrero , membre de la Junta Directiva de la SUAMO, explicava que el projecte ”ve treballant-se des de l’estiu passat, quan prenguerem un primer contacte amb l’Ajuntament i se’ns va encarregar la realització d’un dossier per treballar el tema”. D’aquesta manera, es va plantejar que, baix la direcció musical de José Fco. Mira Marín, els 95 músics de la banda de l’entitat interpreten la Simfonia nº2 de Ferrer Ferran, titulada “La Passió de Crist”. A més a més, comptant amb la col·laboració de l’actor Edu Costa (que ja col·laborara amb la SUAMO en la representació del musical Balansiyyà a Ontinyent) es coordinarà la participació d’un elenc de prop de 50 actors i col·laboradors de diverses associacions de la ciutat.

D’aquesta manera, la Junta de Confraries i Germandats aportarà figurants, materials de processons, vestuari i utilleria; l’Agrupació Artística Musical aportarà els seus actors; el Centre de Dansa Òpera el seu ballet; i els usuaris del projecte Trèvol també participaran formant part del grup d’actors i figurants; mentre que la Colla de Campaners faran tocs especials per acompanyar la representació. Aquesta començarà a les 21:30 hores a la Plaça Major, on s’habilitaran al voltant de 800 cadires numerades per al públic assistent, que podrà adquirir les seues entrades a la Casa de Cultura al preu de 15 euros.

Antonio Ferrero explicava que “la gent va a poder gaudir de la història més coneguda de tots els temps, representada d’una manera com no s’havia fet mai a Ontinyent: al carrer i sense que els actors parlen, ja que serà la música la que desenvolupe la història”, destacava.

El regidor de Cultura posava de relleu “l’impuls que hem donat sempre des del Govern d’Ontinyent a qualsevol iniciativa que comporte traure la cultura al carrer”, recordant en aquest sentit la multitudinària representació de l’espectacle de dansa “Ahir” de la companyia Pam Pam Dansa a la soca del Campanar de Santa Maria d’Ontinyent; la utilització habitual d’espais com Plaça de Sant Domingo, Plaça de la Concepció, la Glorieta o el Parc del Mestre Ferrero al marc del programa “Cultura de Barri”; o la realització d’espectacles itinerants per tota la ciutat al “Festival de Circ i Teatre al Carrer”:

El regidor de Cultura incidia en què “volem que els espais públics siguen el punt de trobada de la ciutadania, i per això seguirem donant el suport i les facilitats necessàries per al desenvolupament de propostes culturals com aquesta de la SUAMO, que a més serveixen per a demostrar tot allò que som capaços treballant junts a Ontinyent”, apuntava José Antonio Calabuig.