La Comissió de Patrimoni avala els projectes d’obra a la Glorieta i el carrer Sant Antoni

0

La Comissió d’Assessorament del Patrimoni Històric-Artístic d’Ontinyent, reunida aquest dijous, ha avalat els projectes d’obra previstos per l’Ajuntament per a la Glorieta i el carrer Sant Antoni. Aquest òrgan consultiu integrat per tècnics, grups polítics i membres de la xarxa social i cultural de la ciutat, donava el seu suport a dues actuacions que prèviament han estat presentades de manera oberta al veïnat, i que responen a peticions ciutadanes efectuades al procés “Ontinyent Participa”.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, destacava que “són actuacions que naixen de la participació ciutadana i que estem desenvolupant tenint molt en compte les opinions del veïnat i també dels tècnics. Espais on volem potenciar l’ús i gaudi dels veïns i veïnes, en el camí cap a una ciutat que afavorisca una millor qualitat de vida per a les persones”, assenyalava.

Al cas del carrer Sant Antoni, el projecte bàsic, que es va presentar al veïnat de la zona en una reunió el passat mes de febrer destaca per la creació d’una nova plaça i zona d’esplai per a la ciutadania. Al redisseny es contempla que la nova plaça mantindrà el carril dret de circulació (que no donarà accés a la Plaça Coronació) i anul·larà l’esquerre, creant un nou espai on es mantindrà la font existent datada en 1893; s’augmentarà la vegetació amb espècies autòctones i conservant els arbres existents; i s’introduirà un nou paviment de tipus mosaic a la calçada. Així mateix, es renovarà el subministrament d’aigua, clavegueram i s’aprofitarà per instal·lar gas ciutat i telecomunicacions.

Pel que fa al projecte de remodelació del parc de la Glorieta, una assemblea veïnal celebrada el passat 10 de novembre va decidir que el pressupost de l’obra no superara els 200.000 euros, replantejant-se per tant el projecte original, que tenia un cost superior als milió d’euros. La jornada va comptar amb la participació de representants del Consell Veïnal; dels grups polítics municipals; les associacions d’Arquitectes i de Promotors i Constructors; els arquitectes redactors del projecte de reforma integral i altres arquitectes experts en la matèria. A la mateixa es va determinar que l’actuació respectarà l’actual imatge de la Glorieta ampliant la vegetació i instal·lant nous jocs infantils, tot dins del pressupost establert, i de manera compatible amb un futur projecte de reforma integral que haurà de comptar amb el consens de les forces polítiques i dels actors socials de La ciutat. Tots dos projectes, tant el de la Glorieta com el de Sant Antoni, continuen així amb els tràmits previs a l’inici de les obres, amb execució prevista entre els anys 2021 i 2022.