La Casa de Cultura acull una exposició sobre el detectiu “Pepe Carvalho” en homenatge a Manuel Vázquez Montalbán

0

La Casa de Cultura d’Ontinyent acull des d’aquest divendres una exposició d’obres de 40 artistes plàstics sobre el detectiu “Pepe Carvalho” en homenatge al seu creador, el desaparegut escriptor Manuel Vázquez Montalbán. La mostra ha estat exposada a ciutats com Frankfurt, Hamburg, Múnich, Andorra la Vella, Avignon, Gijon, Barcelona o Mèrida, on ha mostrat 40 obres pictòriques i 4 escultòriques, dedicades a elements dels llibres sobre el personatge de Pepe Carvalho, elaborades per 34 artistes d’estil contemporani. A Ontinyent s’afegeixen altres 6 quadres, elaborats per 6 membres del col·lectiu local Font d’Art, també dedicats al detectiu.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que l’exposició, organitzada per la regidoria de Biblioteca i Museus, “posa a l’abast de la ciutadania una bona mostra d’art contemporani espanyol, que ha estat exposada internacionalment i que és d’allò més interessant, a més de posar en valor la figura de Vàzquez Montalbán, ja que a més es complementa amb pannells explicatius sobre la vida de l’autor. És una mostra que ens serveix també com aperitiu a l’edició d’enguany d’Ontinyent Setmana Negra, de la que donarem més detalls en breu”, avançava.

El comissari de l’exposició, Gabriel Serrano, explicava que les obres “van ser demanades de forma expressa als autors i autores, donant un llibre a cadascú perquè realitzaren l’obra sobre algun aspecte que els cridara l’atenció”. Aquest mateix sistema és el que s’ha dut a terme per articular la col·laboració del col·lectiu local Font d’Art, des del qual la coordinadora d’activitats Alma Taure destacava com a “gratificant” l’experiència d’haver col·laborat amb esta exposició. El regidor de Museus, Ferran Gandia, agraïa a Font d’Art la seua col·laboració.

Publicitat