Estudiants del Conservatori d’Ontinyent oferiran un repertori de música clàssica el dia de Tots Sants al Cementiri

0

A pocs dies de cel.lebrar-se la festivitat de Tots Sants, l’Ajuntament d’Ontinyent ultima els detalls del dispositiu municipal per a esta data, que enguany presenta com a novetat destacada l’actuació de sis alumnes del Conservatori Professional de Música, que amenitzaran amb música clàssica l’accés al cementiri de tots aquells que es desplacen a recordar els seus amics i familiars.

El regidor d’educació, Pepe Pla, manifestava que “pensem que aquest tipus de música, en un entorn ple de records, ens farà estar més a gust en una jornada tan emotiva com aquesta”. Els joves, d’edats compreses entre els 14 i 16 anys, interpretaran un repertori triat per ells mateixos, amb quatre violins, un violoncel i una viola, romanent al cementiri a l’hora de major afluència prevista, de 10:30 a 13:00. “El Conservatori ens ha recolzat en la idea des que la vam plantejar, pel que hem de donar les gràcies als seus responsables, com també als joves que estaran al cementiri en aquest dia”, destaca Pla.

Quant a la resta de preparatius que s’està fent des de l’Ajuntament, el responsable dels Serveis Municipals, Manuel Cuesta, detallava que aquesta àrea, i especialment la regidoria d’Obres juntament amb l’Escola Taller, han vingut realitzant diverses actuacions per tal de millorar les condicions d’accés i estada al Camp Sant.

Segons explicava Cuesta, “hem anar mirant tots els defectes que hi havia, actuant per corregir-los de cara a la data del proper dimarts, de gran importància i afluència de ciutadans”. En aquest sentit, explicava que s’ha realitzat tasques de pintura als exteriors i la zona de l’Altar, adequació de pàrkings, de corredors centrals, s’ha tallat arrels d’arbres que dificultaven el pas, i s’ha reparat i pintat la porta gran d’accés al segon pati, que estava en mal estat. “En definitiva del que es tracta es de fer la estada al cementiri el més còmoda possible per als visitants”, destaca Cuesta, qui donava les gràcies a l’empresa Vivers la Baronia per la deferència que ha tingut en disposar sense cost tant arbrat decoratiu com diverses plantes a la zona dels accessos i a la de l’altar on es farà la Santa Missa pels difunts.

Cuesta tenia paraules d’agraïment també per als alumnes de l’Escola Taller, que estan fent a la zona treballs que inclouen les tasques la construcció de murs. Estos treballs ara s’han detés, i es reprendran en pasar Tots Sants, “perquè quan passe esta data no s’oblidarem que el cementiri seguirà estant ací i que s’ha de mantenir en el millor estat possible”, conclou Manuel Cuesta.

No hi ha articles per mostrar