Llancen la campanya “Tots els jocs d’Atzar #TenenTruc”, amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d’Atzar

0

Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana llancen la campanya “Tots els jocs d’Atzar #TenenTruc”, amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d’Atzar que es commemora el 29 d’octubre de 2020.

L’addicció al joc provoca greus problemes a la societat, ja que, com qualsevol addicció, amb substància o sense ella, implica efectes importants en la salut de les persones, que acaben traduint-se en costos a la societat, des de l’assistencial, al farmacològic, i altres de tipus social que tenen el seu impacte en l’àmbit social i de l’Economia. Una persona addicta sofreix problemes en el seu entorn familiar i laboral requerint ajuda especialitzada. En aquest sentit les UPCCA, que treballen des de la prevenció de les conductes addictives, reivindiquen això mateix: que no aparegui el problema.

La campanya “Tots els jocs d’atzar #TenenTruc” està dirigida a tota la població amb l’objectiu de visibilitzar els riscos de tots els jocs d’atzar i desmuntar els mites associats a ells. Amb aquesta Campanya les UPCCA intenten donar a conèixer la dificultat de guanyar en aquests jocs i la facilitat per a perdre cada vegada més diners, ja que es basen en les lleis de probabilitat.

La Campanya Comunitària #TenenTruc consta de 5 cartells i un vídeo. Cadascun dels cartells té una temàtica diferent a treballar: els jocs de pòquer, les apostes esportives, els denominats “bons de benvinguda” i les clàssiques màquines “escurabutxaques”.

La UPCCA de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, que també participa en aquesta campanya, ha volgut aprofitar l’ocasió per preparar una unitat didàctica sobre el joc que s’ha enviat als centres educatius de secundària per tal d’aprofundir en el tema.

La consellera de l’àrea en la Mancomunitat, Amparo Canals, ha destacat “la importància de campanyes com aquesta, ja que no podem ignorar la realitat dels problemes associats als jocs d’atzar, apostes esportives, etc. que estan proliferant tant en els darrers mesos”.

Publicitat