El trasllat del saló de plenaris al Palau estalviarà 150.000€

1

El trasllat del saló de plenaris municipal d’Ontinyent des de l’edifici de l’Ajuntament Vell al Palau de La Vila, permetrà al consistori estalviar els 150.000 euros que costaria remodelar l’actual saló de sessions.

La mesura preten aprofitar la millor accesibilitat del remodelat monument

Segons es recorda des del Govern Municipal, aquest trasllat ja va estar tractat a l’apartat 1.1 de la sessió plenària del passat 12 de juliol, al qual es va sotmetre a votació una proposta de l’alcalde, Jorge Rodríguez, que acordava entre altres coses “iniciar l’estudi de la possible reubicació del lloc de celebració de les sessions plenàries, a l’efecte de garantir la seua accesibilitat”, segons consta al text de la proposta. Aquest punt va estar aprovat pels 20 regidors presents a la sessió, dels grups municipals de PSPV-PSOE, Compromís, EUPV i PP, que val recolzar la proposta d’alcaldia.

Cal recordar que la inadaptació de l’actual saló de plenaris ha estat motiu durant anys de queixes formals i protestes per part del col.lectiu de persones amb diversitat funcional d’Ontinyent, que veien impossibilitat el seu dret d’accedir a les sessions com qualsevol altre ciutadà. L’actual Govern Municipal, “sensibilitzat amb els drets d’estes persones, però també conscient que són temps difícils i s’ha d’evitar totes les despeses possibles”, segons apunten des del propi consistori, ha optat per, en lloc de renovar el saló actual per fer-lo accesible, traslladar-lo a altres dependències municipals.

En aquest sentit, està estudiant-se el trasllat al Palau de La Vila, “una actuació que s’adaptaria perfectament al pla d’estalvi del nou govern municipal”, segons afegeixen, ja que ubicant el saló de sessions a la planta superior de l’edifici, la més apta per aquestos menesters, tothom podria accedir al mateix, ja que compta amb accés tant per escala com per ascensor, gràcies a les obres de remodelació a que ha estat sotmés l’edifici als últims anys, i que han comptat amb subvencions per valor de prop de 2 milions d’euros als últims anys per part del Govern d’Espanya.

“D’aquesta manera, a més de fer possible que tota la ciutadania puga exercir el seu dret a assitir i participar dels plenaris, seguim posant en valor i aprofitant les reformades instalacions del Palau de La Vila, rentabilitzant l’esforç realitzat per recuperar-lo per al seu ús per part dels ciutadans”, conclouen.

Comments are closed.