Es reprén el servei de rehabilitació cardíaca a Ontinyent amb un grup de 12 persones

0

Un any després de la seua posada en marxa, la ciutat d’Ontinyent reprèn el servei de rehabilitació cardíaca amb un nou grup de 12 pacients que han patit problemes cardíacs. El servei, posat en marxa per l’Institut Valencià del Cor (Insvacor) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, inicia així un nou curs que en tota la Comunitat Valenciana només està en marxa en les ciutats de València, Ontinyent i Xàtiva. La fase 3ª de rehabilitació cardíaca es posterior a les dues primeres fases després d’un incident cardíac, sent la primera l’hospitalària i la segona l’extrahospitalària de la recuperació inicial.

La regidora de Sanitat, Matilde Francés, explicava que esta fase “és la de manteniment per a tota la vida, a través de la qual recordem als pacients quins hàbits han de seguir i com s’han de cuidar per tal de no recaure”. El servei compta amb un cardiòleg i un fisioterapèuta, als que s’afegeixen amb col·laboracions puntuals un psicòleg, i un dietista. Les activitat tenen lloc dimarts  i dijous de cada setmana al gimnàs del CEIP Lluis Vives.

Per altra banda, des de la regidoria de Sanitat s’ha avançat que la ciutat se sumarà el proper 30 de setembre (dissabte) a la “Setmana del Cor” que organitza Insvacor amb una nova activitat: una Ruta Cardiosaludable d’una hora de durada oberta al públic, on participaran els assistents a les unitats de rehabilitació d’Insvacor. L’activitat és gratuïta, no caldrà inscripció prèvia i l’eixida tindrà lloc des del carrer de Benarrai,10 a les 9:00 hores d’eixe dia.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat