28/03/2024 - 23:46
Més

    Rodriguez demana a Fabra la construcció del nou hospital d’Ontinyent

    Altres notícies

    Jorge Rodríguez expressa a Alberto Fabra el malestar de la ciutadania per l’ajornament sense data de la construcció de l’esperada infrastructura sanitària

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha adreçat una carta al President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra a la qual expressa la “contrarietat” del Govern Municipal i les entitats ciutadanes adherides al Pacte per la Sanitat d’Ontinyent per la recent decisió del Consell d’ajornar sense data la construcció del nou Hospital General de la ciutat. Aquesta carta entra dins de les accions reivindicatives que es van acordar al si del Pacte per la Sanitat després d’eixir a la llum l’anunci del Conseller de Sanitat que el nou hospital d’Ontinyent “no es prioritari” per al Consell i no anava a ser inclòs als pressupostos autonòmics, un extrem que es confirmava la setmana passada.

    Cal recordar que l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per a 2012 s’ha produït sense que el PP acceptés cap de les esmenes presentades des de la resta de grups, entre les quals hi havia una que demanava la inclusió en els pressupostos de d’una partida destinada a començar la construcció de l’hospital d’Ontinyent, esmena que no ha comptat amb el recolzament del PP d’Ontinyent i que ha estat també rebutjada pel Partit Popular al Govern València.

    A la carta que ara adreça Jorge Rodríguez a Alberto Fabra, el primer edil recorda que la decisió de suspendre l’execució del projecte es produïa uns mesos després que el passat mes de març se celebrés un acte a Ontinyent per presentar la maqueta del nou edifici hospitalari. A l’acte estigueren, a més de l’aleshores President del Consell, Francisco Camps, l’actual conseller de Sanitat, Luis Rosado, i la Secretària Autonòmica, Nela García. “Resulta lògic que els ciutadans d’Ontinyent no entengam que les mateixes persones que en març, vespres de les passades eleccions autonòmiques i locals, digueren que anava a fer-se l’hospital que ‘es mereix esta gran ciutat’, asseguren a l’octubre que ja “no és prioritari” i que, fins i tot, és ‘un luxe’, com digué el conseller a les Corts”, exposa Jorge Rodríguez.

    L’alcalde recorda també al seu escrit a Fabra que en la campanya de 2007, l’hospital va ser promès per l’anterior cap del Consell, Francisco Camps, qui en setembre de 2008 va anunciar a les Corts la imminent licitació de l’obra. Un any després, en juliol de 2009, la conselleria va instal·lar un cartell anunciant el lloc on anava a construir-se i en desembre d’eixe any, l’alcaldessa d’aleshores, Lina Insa, feu públic que la primera pedra es posaria en 2010 i que estaria acabada l’obra en un any i mig o dos anys. En maig de 2010, l’equip de govern va tornar a anunciar l’inici de les obres, tot i que no seria abans de 2011. Però en març de 2011 es presentà la maqueta i s’arribà a dir que la seua licitació estava en marxa, “una asseveració que el temps i els fets han tornat a desmentir”, apunta Jorge Rodríguez.

    El primer edil ontinyentí apunta que els ontinyentins “som conscients que la situació econòmica no és la millor i que els recursos públics són limitats”, però també volen que el President de la Generalitat “siga conscient que els ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent portem al darrere massa anys de promeses incomplides i de projectes ajornats per part del Consell”.

    El primer edil ontinyentí finalitza la seua carta a Alberto Fabra reclamant una reunió “el més aviat possible, per tal que ens escolte i puga conèixer de primera mà quines són les nostres inquietuds respecte de l’Hospital”,  demanant-li igualment que informe a la ciutadania “de quina previsió té en referència a aquesta infrastructura sanitària per als propers anys, i quina és la cartera de serveis sanitaris previstos”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -