19/04/2024 - 0:23
Més

    Rodríguez convoca el Pacte per la Sanitat per abordar la cartera de serveis del nou hospital

    Altres notícies

    L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, convocarà el Pacte per la Sanitat per tal d’abordar la cartera de serveis del nou hospital, així com fer seguiment de l’evolució de les obres i altres qüestions relatives a la infrastructura sanitària. Així ho ha anunciat hui el tinent-alcalde i diputat d’Ontinyent per la Vall Ens Uneix, Joan Sanchis, en el debat organitzat hui per Radio Ontinyent amb motiu del primer aniversari de les obres.

    Aquesta convocatòria es fa coincidint amb l’aniversari de l’inici de les obres, que estan sent dutes a terme per l’empresa Obrascon Huarte Lían, S.A.(OHL), amb un termini d’execució de 36 mesos. A falta de dos anys per a la finalització de l’actuació, pressupostada en 30’5 milions d’euros i finançada per la Generalitat Valenciana, Jorge Rodríguez destaca que “és un bon moment per convocar el Pacte per la Sanitat i continuar treballant junts per tindre els serveis que la ciutat i la comarca mereixen”, manifestava.

    Jorge Rodríguez, qui va impulsar en 2007 la creació d’aquest Pacte que integra partits polítics, sindicats, associacions veïnals i vinculades als serveis socials i sanitaris de la ciutat, apuntava l’interès d’aprofundir en el detall d’una cartera de serveis “que millora en molt a l’actual, però en la que podem treballar al voltant de qüestions com la possibilitat d’incloure tractaments oncològics, la hospitalització psiquiàtrica o aprofundir en la pionera unitat de dany cerebral amb que anem a comptar”, explicava.

    Segons ja es va explicar al Consell Veïnal per part del Departament de Salut en una reunió presidida pel propi Jorge Rodríguez, el nou hospital d’Ontinyent tindrà quatre vegades més espai que l’actual i duplicarà equipaments en diverses àrees. Les urgències comptaran amb una UCI per a sis places, de les quals una serà d’aïllament, i una zona d’observació amb nou llits. També augmentarà la capacitat d’ingressos: enfront de les 56 llits que disposa l’actual hospital, el nou contempla 82, que podrien ampliar-se fins a 132 en el cas de necessitat, convertint les habitacions individuals en dobles. Compta amb altres nous serveis, com una Unitat de Danys Cerebrals “pionera” a les comarques centrals, que permetrà atendre pacients derivats del propi departament i de localitats com Alcoi o Gandia.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -