29/03/2024 - 8:28
Més

    La Vall Ens Uneix proposa a la Diputació mesures de recolzament al Clúster Tèxtil Sanitari Valencià

    Altres notícies

    La Vall Ens Uneix ha presenta aquest dilluns una moció al ple de la Diputació de València a la qual es proposa diverses mesures perquè la corporació valenciana dóne suport de manera efectiva el nou Clúster Tèxtil Sanitari i d’Afins que impulsen ATEVAL i l’Ajuntament d’Ontinyent.

    El diputat de La Vall Ens Uneix, Joan Sanchis, explicava que «la pandèmia ha evidenciat que necessitem comptar amb determinats sectors estratègics per no haver d’acudir a mercats externs per proveir-nos de material contra el virus. Moltes empreses valencianes han reorientat part de la seua producció a estos elements, amb un esforç inversor que ha servit per recuperar dels ERTOS prop d’un miler de persones. L’Associació del Tèxtil Valencià ATEVAL i l’Ajuntament d’Ontinyent, ciutat que aglutina el 15% de la producció tèxtil valenciana, van acordar treballar en la creació d’un clúster sanitari que permeta a les empreses del tèxtil i afins consolidar les inversions realitzades, un clúster que plantegem que també recolze la Diputació de València», explicava.

    Així, La Vall Ens Uneix planteja que la Diputació de València manifeste el seu suport al clúster del sector tèxtil sanitari i afins, i que aquest suport es concrete en diverses mesures. La primera d’elles seria l’inici d’un diàleg per part de la Diputació de València amb els representants d’ATEVAL per participar i ajudar en el desenvolupament d’este clúster industrial amb els instruments econòmics i financers pertinents. A més a més, es proposa que tots els productes de teixit tèxtil que s’adquirisquen per a lluitar contra el coronavirus (mascaretes, bates, EPIS, etc.) siguen, almenys durant l’estat d’alarma, d’empreses del clúster del sector tèxtil sanitari i afins de la província de València.

    Finalment, es proposa que s’estudie, respectant la normativa de contractació del sector públic, la inclusió de clàusules als plecs de contractació (paràmetres de qualitat, clàusules socials, etc.) que faciliten la participació d’empreses del sector tèxtil de la província de València en futures licitacions. Joan Sanchis recordava què, segons ATEVAL, sols a La Vall d’Albaida existeixen 323 empreses dedicades al tèxtil, de les quals 153 estan radicades a Ontinyent i donen treball a 3.500 persones.

    El diputat comarcalista incidia en què «el fet de comprar en altres latituds una mascareta o qualsevol equip de protecció pot costar aparentment, més barat, però ens ix molt més car si afegim els subsidis i les ajudes que l’administració paga a les empreses que han de tancar, i restem els impostos que no s’ingressen i l’activitat que ja no generen. Per això és tan important que les administracions estem al costat de les nostres empreses, tant per garantir la provisió d’elements essencials com mascaretes, bates, equips de protecció o aparells de desinfecció; com per també crear noves oportunitats de negoci al nostre territori i generar i mantenir llocs de treball», concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -