Els primers visitants tornen als museus de Bocairent

0

Els museus municipals de Bocairent van tornar a obrir les seues portes divendres passat, 15 de maig, després del tancament durant el confinament decretat per la Covid-19. D’aquesta forma, la col•lecció arqueològica dedicada a Vicent Casanova, la de pintura d’Antonio Ferri i el centre d’interpretació de les Covetes dels moros van rebre al llarg del cap de setmana els primers visitants per tal de reforçar la commemoració del Dia internacional dels museus.

La represa del servei “suposa una aposta clara pel sector turístic i cultural de Bocairent i una mostra dels esforços a impulsar per mantenir el nostre poble com un dels referents turístics rurals de tot l’Estat”, en paraules de la regidora de Turisme, M. Luz Pascual; es tracta, en definitiva, “d’una acció plena de simbolisme que manifesta el suport absolut de l’Ajuntament a tots els establiments dedicats a l’hostaleria i a l’allotjament, i empreses de serveis, després d’una situació tan extrema com la viscuda les darreres setmanes”. De fet, el consistori va reforçar les tasques de neteja i de desinfecció a més d’imposar l’obligatorietat de l’ús de mascaretes elaborades per una empresa local del clúster sanitari valencià; igualment, l’ampliació d’horaris d’obertura persegueix compensar les limitacions d’aforament.

D’aquesta forma, “es garanteix la seguretat de la visita als nostres turistes que poden gaudir de nou amb tota confiança de la variada oferta municipal d’espais museístics”, segons Pascual. A més, des de la Regidoria de Turisme ja es treballa en els preparatius per a quan en la fase 2 de la desescalada es puguen visitar de nou les Covetes dels moros, la cava de sant Blai o la plaça de bous.