25/04/2024 - 8:17
Més

    Rebeca Torró: “La gestió econòmica dels socialistes a Ontinyent és de matrícula d’honor”

    Altres notícies

    “La gestió econòmica dels socialistes a Ontinyent és de matrícula d’honor”. Així ho ha afirmat la portaveu del grup municipal del PSPV-PSOE ontinyentí, Rebeca Torró, qui ha repassat algunes de les fites del Govern liderat per Jorge Rodríguez en esta matèria, com ara l’augment de les inversions, la reducció del deute, la congelació d’impostos o l’augment dels incentius a les empreses.

    Torró remarcava que “des que Jorge Rodríguez va arribar a l’alcaldia, la gestió econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha caracteritzat per l’eficiència i la responsabilitat, com demostren les xifres assolides estos anys”, assenyalava. Així, la portaveu socialista recordava que l’Ajuntament d’Ontinyent ha congelat impostos, taxes i preus públics; o que des de l’any 2012 tots els exercicis pressupostaris s’han tancat en positiu, el que ha permès reduir el deute de l’Ajuntament dels 20,4 milions d’euros de l’any 2011, als poc més de 8 milions que es deuran en acabar 2019. 

    Rebeca Torró explicava que “ho hem aconseguit gràcies a no malgastar i en treballar de valent per aconseguir subvencions. Per això les inversions a la ciutat s’han disparat esta legislatura fins arribar enguany als més 10 milions d’euros procedents de la Unió Europea, el Govern Central, la Generalitat Valenciana o la Diputació”, assenyalava.

    A més a més, s’ha facilitat a la ciutadania i a les empreses el pagament dels seus tributs, no sols amb la possibilitat de pagar per internet sinó també amb l’augment de terminis i la reducció del imports per poder efectuar ajornaments i fraccionaments. Rebeca Torró recordava que “un dels nostres compromisos electorals era la creació del Compte Corrent Tributari Local, la possibilitat de pagar tots els tributs a l’Ajuntament en 12 mesos sense interessos, una opció a la que des de 2016 s’han acollit més de  422 famílies i empreses”, apuntava.

    La portaveu socialista afegia que “la política d’ingressos de l’Ajuntament no sols ha servit per fer front a les despeses de la nostra ciutat, sinó per beneficiar els diferents sectors i col·lectius ciutadans”. En aquest sentit, en matèria cultural, s’ha eliminat la taxa per la utilització del Teatre Echegaray i la Sala Gomis; en matèria mediambiental, s’han creat bonificacions en l’Impost sobre Béns Immobles i ampliat la dels vehicles híbrids i elèctrics als vehicles d’etiqueta ECO; per tal de recolzar les empreses i la generació de llocs de treball de qualitat, s’ha introduït bonificacions en l’Impost sobre Activitats Econòmiques i en l’IBI per generar llocs de treball indefinits, i s’han atès reivindicacions de sectors productius com l’automobilístic o el de la construcció. 

    Per recolzar el comerç i l’hosteleria s’ha ampliat la bonificació del 95% de l’Impost de Construccions al sector del comerç, l’oci i l’hosteleria (sols a 2018 s’han bonificat més de 589 obres) i per estat al costat de les famílies s’ha ampliat les bonificacions a les famílies nombroses. “En definitiva”, apuntava Rebeca Torró, “el govern de Jorge Rodríguez ha estat, es i serà un govern eficient i responsable, queda molt per fer i seguir avançant i en eixa línia volem continuar comptant amb el suport de la ciutadania”, concloïa la portaveu dels socialistes.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -