25/04/2024 - 23:14
Més

    L’Alcalde d’Ontinyent destaca l’adjudicació del projecte d’obres del nou Palau de Justícia com “un nou impuls per atendre una necesitat històrica”

    Altres notícies

    L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat l’adjudicació del projecte de les obres del nou Palau de Justícia d’Ontinyent com “un nou impuls per atendre una necesitat històrica: la millora de les infrastructures judicials a la ciutat i la comarca, per oferir el servei que mereix la nostra ciutadania”. Una actuació en la qual agraïa la implicació de la Consellera de Justícia Gabriela Bravo, tot recordant “el llarg camí i el treball conjunt” que ha estat necessari per fer-la realitat.

    El projecte d’obra ha estat adjudicat per la Conselleria a l’empresa Tomás Llavador Arquitectes i Enginyers per un import de 462.877,32 euros, part d’una inversió global en l’actuació que serà de més de 7’2 milions d’euros, segons ha fet públic la Generalitat Valenciana. L’alcalde d’Ontinyent recordava que per a poder avançar en el projecte, l’Ajuntament d’Ontinyent va haver de fer efectiva la compra de l’antiga fàbrica de Bernabeu i la seua parcel·la (que va eixir a concurs públic) per un import de 500.000 euros. Els tràmits que es van haver de fer per a possibilitar aquesta compra i posterior cessió a la Conselleria van incloure també l’atenció en les diverses necessitats plantejades, com per exemple la compatibilitat de l’edifici amb l’ús dotacional administratiu o la possibilitat d’ampliar a futur la seu amb una construcció adjacent de 1.000 m2.

    Els nous jutjats d’Ontinyent se situaran en l’antiga fàbrica de Bernabéu, un edifici que està situat a 450 metres dels actuals jutjats, i que podran albergar tota l’activitat dels 34 municipis d’aquest partit judicial. Allí se situaran les seus judicials de la localitat, després de la rehabilitació i adaptació de la nau actual i la construcció d’un nou edifici en la mateixa parcel·la, que ocuparà 4.281 metres quadrats distribuïts en dues plantes i soterrani, més espai per a aparcament. El futur Palau de Justícia d’Ontinyent integrarà també els serveis especialitzats com l’oficina d’atenció a les víctimes del delicte, la clínica mèdica forense i el gabinet psicosocial “perquè és important disposar d’aquests recursos d’atenció a les víctimes, especialment de violència de gènere, prop del seu lloc de residència i amb una estructura que oferisca una resposta ràpida, integral i especialitzada”, segons apunta la pròpia Conselleria.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -