Pla de Mobilitat Urbana d’Ontinyent obert als grups polítics municipals

0

El Govern d’Ontinyent ha obert a la participació de tots els grups polítics municipals el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), document amb el que es vol millorar els desplaçaments a peu, transport públic, transport privat o bicicleta a la ciutat.

La primera tinent d’Alcalde i regidora coordinadora de Territori, Rebeca Torró, ha convocat als diferents portaveus a un encontre amb l’equip redactor del Pla, ja que, segons explicava, “a l’igual que el Pla Estratègic de Ciutat al que estem treballant, aquest també és un document que perviurà durant anys, que es tindrà molt present al propi Pla Estratègic, i que volem que estiga obert a l’aportació d’idees de totes i tots”, manifestava.

Torró destacava el treball que s’està fent al respecte per l’equip redactor i per la regidoria de Sostenibilitat que encapçala Patrícia Folgueras, i que ha inclòs la realització de 500 enquestes ciutadanes on s’han replegat les opinions veïnals sobre com millorar els desplaçaments urbans, i dos tallers oberts a la ciutadania.

Al marc del procés d’elaboració del PMUS, que s’ha denominat “Ontinyent Amunt i Avall”, en primer lloc es van presentar a la Comissió d’Impuls del Pla (integrada per representants d’associacions i dels consells sectorials municipals) les accions que es realitzen per afavorir la participació ciutadana en l’elaboració d’aquest document que es vol presentar abans d’estiu. En una primera fase es van fer 500 enquestes ciutadanes, s’han organitzat reunions al si de la Comissió i ara tenen lloc estos dos tallers públics per debatre sobre la mobilitat al casc urbà amb la ciutadania.

En la primera fase, l’empresa adjudicatària de la redacció del pla, “IDOM i la Ciutat Construïda” va constatar de les enquestes que els veïns i veïnes identifiquen com a principals problemes en matèria de mobilitat l’elevada xifra absoluta de vehicles, les mancances al transport urbà i interurbà, la necessitat d’afavorir en major mesura el trànsit peatonal o l’eliminació de barreres arquitectòniques. Tots els avanços i el seguiment de les actuacions que s’estan duent a terme es poden consultar a la web www.amuntiavall.es